Den bedste veganske morgenbowl, som (ægte!) smager af chokolademousse
Jeg ved godt, at jeg siger det her om, well … Ca. alle mine retter, men jeg mener det: Her er én af mine all time opskriftsfavoritter, som jeg spiser til morgenmad mindst én gang om ugen. Giv den op for: Sund og nærende morgenbowl, som smager uhyggeligt meget af iskold chokolademousse. Ja tak, ja tak, ja tak.
Mmm. Her op mod jul kan man godt gå hen at blive lidt taknemmelig for det hele. For den frostklare luft, ens søde kolleger, at man har et fint, nyt køkken og en hund, som kun er en lortehund 90 % af tiden. Og så vil jeg også gerne bruge lejligheden til at fortælle, hvor helt igennem taknemmelig jeg er for frosne blomkålsris.
Tænk, at nogen har gidet at hakke blomkål i bitte små stykker (blomkål er noget af det værste at skære i!) og fryse dem ned, så vi ikke skal bøvle med det?
Tak. Forever grateful.
Så hvis vi lige lader være med at lade som om, at blomkålsris og rigtige ris er det samme, og vi måske faktisk i det hele taget overvejer at lade være med at bruge dem som ris, sådan ever, så får vi mulighed for at opdage, hvor mange andre fantastiske ting, de små frosne vidundere rent faktisk kan bruges til.
De er nemlig fantastiske, geniale, konsistens-skabende og silkebløde elementer i enhver smoothie eller smoothiebowl. Og jeg garanterer, at man overhovedet ikke kan smage dem (seriøst. Det kan de ikke). Men de sørger til gengæld for, at det hele bliver tykt, cremet, fiberrigt og lækkert – og så endda helt uden frosne bananer, som ellers normalt er min go-to løsning, når jeg laver bowls.
Chokolade-morgenbowl med blomkålsris består af:
- Blomkålsris
- Dadler
- Kokosmælk
- Kakao
- Salt
Og du kan spise den til både morgenmad og dessert, fordi den bare smager virkelig meget af chokolademousse, er super sund, mættende og bare … Fantastisk.
Seriøst. Fantastisk. Det er den.
Og du ved jo godt, at du gerne vil prøve, gør du ikke?
Med ønsket om en god dag fyldt med pinlige julefilm, nye kogebøger og en fyldt fryser.
Smoothiebowl med blomkålsris
Ingredienser
- 150 gram frosne blomkålsris
- 2 friske dadler uden sten
- 1 dl fed kokosmælk (+ mere til at justere)
- 2 spsk. kakao
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Blend hele herligheden sammen, indtil det har en god konsistens og tilsæt lidt mere kokosmælk eller vand, hvis den er for tyk. Top med bær eller frugt, hvis du vil – og nyd den til morgenmad eller dessert.
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på morgenbowls, så prøv:
Hej, serverede den for mine veninder de syntes den smagte lidt af gylle… Ved ikke lige hvor det gik galt for mig?
Af GYLLE? Haha, det lyder ikke rart! Det ved jeg godt nok ikke – der er ikke umiddelbart noget i den, som smager dårligt på nogen måde