Halli hallo: Sprødstegt tofu med Teriyakisauce aka den bedste topping i hele verden!
I dag elsker jeg tofu. Men det tog mig lang tid at blive venner med, og forstå, hvad det skulle gøre godt for. Jeg er helt med på, at nogle aldrig bliver venner med det, ik’å. Men har man først lært at sætte pris på det, er det virkelig en råvare, man kan bruge i stort set alle opskrifter.
Det er proteinrigt, mættende, alsidigt, nemt at bruge – og i dag fås det i så mange forskellige versioner, selv i helt almindelige supermarkeder, at der nærmest ikke er nogen begrænsning for, hvad man kan bruge det til.
Jeg bruger det allermest sprødstegt på en pande eller bagt i ovnen, ovenpå en salat eller som tilbehør. Helt simpelt og nemt. Og i den her version, hvor det er bagt sprødt i ovnen med pankorasp og maizena, og bagefter suger lækker teriyaki til sig, er der altså ikke et øje tørt. Promise!
Crispy Teriyaki Tofu
Ingredienser
- 400 gram fast tofu
- 3 spsk pankorasp
- 1 spsk soya
- 1 spsk maizena
- Masser af Teriyaki (hjemmelavet eller købt)
Sådan gør du
- Hvis du har tid, kan du lægge tofuen under pres i en halv times tid for at presse ekstra væske ud. Det er ikke et must, men er med til at gøre ternene mere sprøde.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn.
- Skær tofuen i kvadratiske tern, og kom i en skål med maizena, rasp og soya. Vend godt rundt, og fordel på en bageplade med mellemrum imellem.
- Bag i ovnen 25-30 minutter, til ternene er godt gyldne.
- Overfør til en skål, og rør sammen med en god portion Teriyaki, til de er gennemvædede.
- Server sammen med ris, og drys med forårsløg og sesamfrø, brug i salater eller server lige som du vil.
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre gode opskrifter på tilbehør, så prøv: