Dagens opskrift er verdens nemmeste sommersalat med ærteskud, blåbær, squash og citron. Den tager 5 minutter at lave og er i øvrigt ingen stor kogekunst, men det forhindrer den ikke i at være absolut tilfredsstillende på alle måder – skal vi?
Kan I mærke det? Den der duft i luften, som betyder, at det er ved at være tid til bare tæer, varmeknopper og is på trøjen? Jeg kan ganske vist ikke heeelt mærke det endnu, for jeg har lige et par eksaminer hængende over hovedet, men alle der ikke har, må endelig skynde sig at nyde det, for jeg kan se ud af vinduet, at der er noget at nyde.
Jeg elsker salat (jeg er underlig på dén måde), og om sommeren er det virkelig lækkert, at man kan leve af salat, vandmelon og smoothies uden at dø af sult på samme måde, som jeg ville gøre om vinteren, hvor min krop higer efter kalorier. Salat er noget af det mest fantastiske mad i verden, fordi det sjældent handler om opskrifter og komplicerede tilberedninger, men mere om, hvad der er i sæson, hvad man har i køleskabet, køkkenhaven, frugtskålen eller slet og ret, hvad man lige har lyst til. Det er måske noget af det nemmeste og hurtigste mad i verden at smide sammen, og så er det sundt, nærende og farverigt. Ja, altså det er jo ikke en burger med pommes, men det er sgu da stadig meget fedt, hva?
Trods salat handler om at fyre den af, så skader det aldrig at have nogle retningslinjer at gå efter, og denne sommersalat er én af dem, man både bliver glad af at kigge på og spise. Den er sur, sød, knasende, virkelig pæn (det er vigtigt!) og bare helt igennem sommeragtig og dejlig. Jeg serverede den til min fødselsdag ved siden af en vegansk lasagne lidt alá denne her (og masser af rosé på sidelinjen, selvfølgelig!), og den var, efter min egen beskedne mening, perfekt til formålet.
Ok. Jeg kan ikke trække den længere. Dagens overspringshandling er slut for nu, og jeg smutter grædende tilbage til min synkende skude – men jeg håber på en dag med høj sol, masser af frugt og frihed til alle jer andre!
Simpel sommersalat med ærteskud, citron og blåbær
Ingredienser
- 50 gram ærteskud
- ½ squash
- 6 grønne asparges
- 1 håndfuld blåbær
- Saft og skal fra ½ citron
Sådan gør du
- Skyl ærteskuddene godt og fordel dem på en stor tallerken eller et fad. Lav strimler af squash med en kartoffelskræller, indtil du når ind til den bløde midte. Knæk den hårde ende af asparges af og smid væk. Knæk resten i mindre stykker og fordel over ærteskuddene. Slut af med en god håndfuld blåbær, revet citronskal og lidt saft.
- Server til grillmad eller tilsæt nogle bønner, linser eller lidt kød for at gøre den mættende nok til at fungere som et hovedmåltid. Velbekomme!