I dag skal det handle om fyldt butternut med couscous – en opskrift, jeg for flere uger siden erklærede min kærlighed til på Instagram (jeg er en virtuel tease på den måde), og som nu endelig har fundet vej til domænet!
Well, hello there! Ja, så kunne jeg sgu være her, hva? Åååh. Jeg har glædet mig som et lille barn til at være tilbage! Grunden til mit fravær er, at jeg er den type, der overbeviser mig selv om, at jeg da sagtens kan få lavet eksamen, gå på arbejde, være social, holde mit hjem nogenlunde rent og samtidig blogge, uden at få et mentalt sammenbrud. Hæ. Klip til hende, der har skiftevis har ligget i fosterstilling og grædt snot over alt det, hun skulle nå, mens hun har overspringshandlet ved at se Netflix og spise ting med e-numre. Årh, hold op. I kender det godt.
Men nu er jeg her altså – og jeg har noget med, der er så godt, at jeg vil garantere, at I tilgiver mig!
Denne opskrift er lidt en fejring. I fredags (og her taler vi altså i fredags for en uge siden. SÅ længe har jeg restitueret) var jeg til den sidste mundtlige eksamen på min kandidat – og dermed den sidste mundtlige eksamen nogensinde. Altså. Ever. Jeg skal aldrig, aldrig, aldrig nogensinde til mundtlig eksamen igen, og jeg er så oppe at køre over det, at nogen seriøst bør overveje at bede mig dæmpe mig lidt. Ligegyldigt hvor godt, det heldigvis oftest går mig, så HADER jeg mundtlige eksaminer som pesten. Hvis jeg havde lyst til flere dage med svedige håndflader, bankende hjerte, manglede søvn og nedsat appetit, så ville jeg sgu tage en uge til Ibiza, ikke til eksamen. Og NU! Nu er det aldrig mere, og jeg er så glad, at jeg fejrer det på den eneste måde, man rigtigt KAN fejre den slags: med kulhydrater!
Denne ret er lidt en drøm, der går i opfyldelse, så jeg kan ikke helt forstå, hvordan jeg ikke har tænkt på at lave den noget før. JEG.ELSKER.BUTTERNUT. Altså på den der måde, hvor jeg kan gå rundt og glæde mig en hel dag, hvis jeg ved, at der venter mig én derhjemme. Hvis nogle mænd derude går og spekulerer på, hvad kvinder egentlig ønsker sig, så har jeg et godt bud: giv hende sin helt egen butternut. Og en fodmassage. Så lover jeg, at hun er din for evigt!
Sød, blød, orange butternut. Couscous. Kidneybønner. Knasende grøntsager. Og det hele, helt for dig selv. Don’t mind if I do!
Med ønsket om en god dag fyldt med hyldeblomstsaft, fyre i bar overkrop (‘this the season!) og gode bøger!
Fyldt butternut med couscous
Ingredienser
- 1 butternut
- 2 spsk olie
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket (kan udelades)
- ½ squash, skåret i små tern
- 1 rød peberfrugt, skåret i tern
- 2 tomater, skåret i tern
- 1,5 dl couscous
- ½ liter grøntsagsbouillon
- 1 dåse kidneybønner, drænede (kan erstattes af andre bønner)
- 1 håndfuld oliven, hakkede (kan udelades)
- 2 spsk tomatpuré
- 1 bundt frisk persille, hakket
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Halver butternutten og skrab kernerne ud med en ske. Overflyt begge halvdele til en bageplade beklædt med bagepapir. Gnid dem ind i en smule olie og drys med salt og lidt peber. Bag i ovnen i 50-60 minutter, indtil de er møre.
- Når butternutten næsten er færdigbagt, påbegyndes fyldet. Varm lidt olie op på en stor pande og steg løg, hvidløg, tomat, squash og peberfrugt i 2-3 minutter.
- Tilsæt couscous og bouillon til panden og rør rundt. Læg låg på panden og lad trække i 5 minutter, indtil couscoussen er færdig. Tilsæt herefter persille, kidneybønner, oliven og tomatpuré til panden. Rør godt rundt og smag til med salt og peber. Stil til side.
- Tag butternutten ud af ovnen og skrab forsigtigt kødet ud med en ske. Sørg for at lade lidt sidde tilbage, så konstruktionen kan holde, når der kommer fyld i. Tilsæt butternutkødet til panden med couscous og bland det rundt. Overfør herefter couscousfyldet til butternutten, indtil begge halvdele er fyldte - der er højest sandsynligt rigeligt, så der er noget at kunne spise ved siden af også.
- Sæt evt. bådene tilbage i den varme ovn i 5 minutter, så de serveres helt varme. Velbekomme!
Smager virkelig godt! Dejlig ret selv på en pænt varm sommerdag
Hej Anne,
Ej, det er jeg mega glad for at høre! Jeg elsker den også 😀