Hvis du mangler en god og nem opskrift på den rødkålssalat, der skal gøre maden selskab juleaften, så look no more! Du har fundet den!
Rødkålssalat med granatæble, grønkål og den bedste dressing
Der er kommet flere opskrifter på salat her i december, end der nærmest nogensinde er kommet i bloggens levetid. Ganske enkelt fordi julemaden er så fed og involverer så meget sovs, at selv sovseministeren lige må sige “SÅ holdt vi!”. Derfor skal den gerne flankeres af lidt crunchy, lidt friskt og lidt sundt…
Og dén opgave opfylder denne rødkålssalat til punkt og prikke!
Den er syrlig, sød, knasende sprød, simpel og alligevel ekstra lækker, fordi en fantastisk dressing er med til at give den that little something.
Og det kunne jeg da godt skrive stolpe op og stolpe ned om, men ærligt talt: det’ en rødkålssalat, for Helle! I kender den, jeg kender den, vi kender den allesammen – det er ikke raketvidenskab, men det er lækkert. Og det elsker jeg!
Sååå… Skal vi komme igang?
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med sød familie, søde venner og søde kæledyr!
![Rødkålssalat med grønkål og granatæble](http://knaehoejkarse.dk/wp-content/uploads/2019/12/rødkålssalat-2-500x500.jpg)
Rødkålssalat med grønkål og granatæble
Ingredienser
Salat
- ¼ rødkålshoved, snittet fint
- 125 gram grønkål, snittet fint
- 1 gulerod, revet
- 1 granatæble
- 1 håndfuld tørrede tranebær
Dressing
- 4 spsk olivenolie
- Saft fra 1 citron
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk ahornsirup
- Et godt drys salt
Sådan gør du
- Tag kernerne ud af granatæblet og stil til side. Jeg halverer som regel granatæblet med en kniv, hvorefter jeg piller kernerne ud nede i en skål med vand. Så sprøjter der nemlig ikke granatæblesaft ud i hele køkkenet. Et godt bette tip!
- Bland rødkål, grønkål, revet gulerod, granatæble og tørrede tranebær i en skål.
- Bland dressingen godt sammen og hæld ud over salaten. Lad gerne trække i 20 minutters tid, så smagene rigtigt trænger igennem.
- Velbekomme!
Psst …
Hvis du mangler andre opskrifter på tilbehør, så prøv: