Lun linsesalat med grønkål, stegte kartofler og tranebær kan serveres både som tilbehør og hovedret og er en perfekt ret at lave i de kolde vintermåneder.
Lun linsesalat med stegte kartofler, grønkål, valnødder og tranebær
Giv den op for lunende, mættende, fiberrig linsesalat med stegte kartofler og grønkål og verdens bedste og nemmeste dressing. Det er, i mine øjne, den perfekte salat: farverig, sød, salt, sund, men ikke for sund, fuld af smag og så mættende, at den faktisk kan spises til hovedret.
Det er noget af den slags mad, jeg elsker allermest: rustik, lavet af planter og fyldt med gode sager, som beriger sjælen (okay, det var meget filosofisk sagt, men det er i virkeligheden en simpel måde at sige, at det her er en fucking lækker salat og jeg elsker den).
Det er én af den slags salater (som de fleste jo er), hvor man kan bruge dét, man lige har liggende i køleskabet. Kolde kartofler, løg, gulerødder, selleri, kogte ris… Anything goes, så længe det kan tænke sig at komme med på panden og serveres lunt med en god sennepsdressing. Det er en perfekt måde at komme af med alle julens rester på og en god adspredelse oven på alt det fede mad, man har spist sig tyk i de sidste mange dage.
Alt i alt: verdens bedste salat!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med søde fremmede, busser til tiden og ingen frost på skinnerne!

Lun linsesalat med stegte kartofler, grønkål, valnødder og tranebær
Ingredienser
- 2 dl grønne linser, kogt
- 15 kogte babykartofler, halverede
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg, pressede
- Frisk timian
- 125 gram grønkål, hakket
- 120 gram valnødder
- 1 håndfuld tørrede tranebær
Dressing
- 1/2 dl olivenolie
- 2 tsk dijonsennep
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk ahornsirup
- Salt og peber
Sådan gør du
- Varm lidt olivenolie op på en stor pande ved medium varme. Halver de kogte kartofler og steg i olien, indtil de får en god stegeskorpe.
- Tilføj presset hvidløg, frisk timian, grønkål og linser til panden og steg, indtil grønkålen er faldet lettere sammen og alt er dejligt lunt.
- Bland dressingen sammen i en lille skål og smag til med en god mængde salt og peber.
- Hæld den lune salat fra panden over i en skål og bland med valnødder, tørrede tranebær og dressingen. Server salaten mens den er lun.
- Velbekomme!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre vinterretter, så prøv:
1 Kommentar