Gå til opskrift
Verdens hyggeligste orange morgengrød med krydret pumpkin spice og græskarpuré
Okay, jeg behøver nok ikke fortælle jer det her, vel, men jeg ELSKER græskar.
Jeg elsker farven, jeg elsker smagen, jeg elsker konsistensen, jeg elsker sødmen, jeg elsker alsidigheden – og jeg elsker det der umiskendelige efterårsfeel, der bare gør én i instant hyggehumør. Jeg er kæmpe fan af at komme græskar i alt, hvad det overhovedet kan kommes i. Både ægte græskar og pumpkin spice, som godt nok ikke rigtigt har noget med græskar at gøre (eller faktisk slet ikke), men som passer perfekt sammen.
Pumpkin spice oats er et godt eksempel på, hvor genial den kombi er: Den hyggeligste efterårsgrød med den fineste orange farve fra græskarpuré, masser af efterårskrydderi fra pumpkin spice (opskriften på pumpkin spice er her), masser af smag – og selvfølgelig lækker topping ovenpå.
Når man kommer græskar i havregrød, sørger man for det første for at få en masse fibre og sunde sager helt uden, at det smager sundt – tværtimod smager det oprigtigt som en dessert, både pga. græskarets sødme og pumpkin spice – og for det andet giver man sig selv en gave i form af verdens smukkeste farve.
Altså. Elsker. Eeeeelsker!
Hvordan laves græskarpuré?
Jeg bager hokkaido-græskar ved 180 grader i ca. 1 time, og skraber kødet ud, når de er kølet af. Det kan så enten bruges, som det er, eller stavblendes, så det bliver en noget finere tekstur. Så opbevarer jeg det i en beholder i køleskabet og bruger det bl.a. til havregrød som her, pumpkin spice latte (jooo, græskarpuré i kaffe er en ting, og du vil gerne indrømme det!), kager og alt muligt andet.
Og så er det endda virkelig nemt at lave – så argumenterne for ikke at gøre det, er egentlig ret svage for mig.
Er du enig?
Jamen så snupper du da bare opskriften lige her!
Med ønsket om en vidunderlig dag fyldt med penge tilbage i SKAT, nye karklude og masser af ledige sæder i toget!
Pumpkin spice oats
Ingredienser
- 1 dl græskarpuré Jeg laver græskarpuré ved at halvere hokkaidogræskar (butternut kan også bruges) og bage i ovnen ved 180 grader i en time. Når fyldet er kølet, skraber jeg det ud med en ske og opbevarer det i en bøtte i køleskabet, så jeg kan bruge det til grød, bagning og hvad jeg ellers kan finde på.
- 1 dl grovvalsede havregryn
- 1 dl plantedrik, gerne den med calcium og vanilje
- 1/2 - 1 dl vand
- 1 tsk pumpkin spice (se opskrift i noter)
- 1 spsk kokossukker, agavenektar, sirup eller andet sødemiddel
- 1 nip salt
Topping
- Banan
- Nøddesmør
- Chokoladeknapper
- Pekannødder
Sådan gør du
- Kombiner alle ingredienser i en gryde, og lad det koge ved middelvarme i ca. 5 minutter. Server med din yndlingstopping, og vær glaaad!
Noter
Psst …
Er du på udkig efter flere former for vegansk morgenmad? Så prøv: