Jeg kan ikke huske, om jeg nogensinde har introduceret for jer, hvorfor jeg hader tirsdage.
Eller, hader tirsdage, det er måske også lige dramatisk nok. Jeg forsøger som udgangspunkt at lade være med at hade ting. Længere. Men tirsdag er i hvert fald dén ugedag, jeg bryder mig mindst om. Det er sådan et underligt vakuum, hvor ugen ér gået igang, men kun lige knap, seneste weekend står frisk i erindringen og næste weekend virker uendeligt langt væk. Det er sådan en underlig ligegyldig dag.
Nå ja, eller var. Den er sgu ikke ligegyldig længere, det har måtter her sørget for. Tillad hende at præsentere: VAFFEL-TIRSDAG! I folkemunde bare kendt som “den bedste idé, siden Ben & Jerry’s fandt på at kombinere is og peanut butter”.
Det er som udgangspunkt altid en god idé at spise vafler, men om tirsdagen er idéen bare endnu bedre, og I vil indse, at jeg har ret, lige så snart I giver fortabt og begynder at omfavne konceptet. Jeg lægger hårdt ud med en lidt efterårsagtig vaffel, som mætter godt og har en lidt mere sprød, cookie-agtig følelse end almindelige vafler, fordi den er lavet med havregryn og rosiner, som bliver dejligt chewy og let brændte, når de har fået lov at hygge sig i et vaffeljern.
Det ér faktisk lidt en form for cookiedej, man kommer i sit vaffeljern og spiser med marmelade på, okay, og jeg gider ikke engang at skamme mig. Slut, blev der sagt.
Vafler til aftensmad?
Med ønsket om en helt aldeles fremragende tirsdag fyldt med vindates, Tom Hanks og enten held i spil eller kærlighed!

VAFFEL-TIRSDAG #1: HAVREGRYNSVAFLER MED REVET ÆBLE OG ROSINER
Ingredienser
- 2 æbler
- 2 dl grovvalsede havregryn
- 2 spsk olie
- 1,5 tsk bagepulver
- 3 spsk sukker
- 4 spsk Rosiner
- 1 dl hvedemel
- 2 dl kokosmælk
- 2 tsk kanel
- Lidt salt
Sådan gør du
- Riv æblerne på den grove side af rivejernet og kom dem i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt sammen med en ske eller et piskeris. Stil til side og lad hvile i 20-30 minutter.
- Steg æblevaflerne i rigeligt fedtstof i dit vaffeljern, indtil de er sprøde og gennembagte. Du vil nok opleve, at du skal lade dem blive i vaffeljernet ca. dobbelt så lang tid som andre slags vafler, før de er færdige. Opskriften giver ca. 8 vafler.