Klar til den vildeste opskrift på vegansk chokoladekage i 3 lag smurt op med den bedste chokoladefrosting?
I har spurgt. Og spurgt og spurgt og spurgt. “Sofie, kommer der ikke snart en chokoladekage lagt oven på en chokoladekage oven på en chokoladekage med mere chokolade på?”. I har ringet. I er mødt op hjemme hos mig. I har sendt mig breve. Og jo, mine små skumfiduser: Selvfølgelig gør der dét. I dag er jeres heldige dag!
I dag skal det nemlig handle om en sød, blød, overdådig, overdrevet, lækker, overdrevet lækker, intens, vegansk chokoladekage. Den er:
- Virkelig nem at lave, selvom den ser kompliceret ud (hej hej gæster, ud med komplimenterne)
- Den perfekte dessert oven på en skøn middag
- Overhovedet ikke vegansk i udtryk eller smag (they will never now!)
- Perfekt til alle chokoladeelskere
Den er testet og godkendt herhjemme af … Well, mig selv. Jeg er nemlig nået frem til, at Emil ikke længere kan fungere som min ikke-veganske smagstester. Han er ganske enkelt ikke kvalificeret.
Emil har den mærkeligste smag i kager, is og snacks. Hans yndlingskage er kanelkage, han bryder sig ikke om Ben & Jerry’s (der er, og jeg citerer: “for meget fyld i”), han er grunden til, at Marabou stadig tror, de kan slippe afsted med at sælge helt ren mælkechokolade uden hverken nødder, daim eller appelsinkrokant i. Han synes (wait for it) generelt ikke, at chokoladekage er lækkert. Slet ikke, hvis der rent faktisk er chokolade i. Derfor er jeg nu begyndt at bruge hans mening omvendt. Hvis han synes, min kage er for meget, så ved jeg, at jeg er ved at være inde på noget af det rigtige. Synes han, at det er en lækker kage, jeg har lavet, ved jeg, at jeg er på den igen, for så er det højest sandsynligt en røvkedelig kage, jeg har serveret.
Så skal vi lige vende, hvad han sagde om den her kage?
“Ad, den smager alt for intenst af chokolade.”
“Hvorfor er der så meget glasur på?”
“Jeg kan ikke lide, at den er så sød.”
“Den er lidt for voldsom for mig.”
Ding ding ding, we have a winner!
Jeg vidste godt selv, at jeg havde ramt en guldåre, men da han sagde dét, stod det lysende klart, at jeg bare skulle se at få taget nogle billeder og smidt opskriften afsted til jer. Jeg har meget passende valgt at kalde den Death by Chocolate, for jeg tror faktisk godt, man kunne risikere at dejse om af FOR meget chokolade, når man har spist den. Men hey, hvis det er tilfældet, så bring it on, for det ville være den helt perfekte måde at dø på!
Hvad siger du?
Skal vi komme igang?
Med ønsket om en skøn dag fyldt med chokolade, chokolade og mere chokolade!
Death by Chocolate: Den bedste veganske chokoladekage med chokoladefrosting
Ingredienser
Death by chocolate (dej til 3 kager)
- 2.5 dl plantedrik
- 2 spsk æblecidereddike
- 375 gram hvedemel (6.5 dl)
- 100 gram bagekakao/kakaopulver (2.5 dl)
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk vaniljesukker
- 220 gram sukker (2.5 dl)
- 0.75 dl kold kaffe (85 gram)
- 100 gram smørbar, smeltet
- 200 gram smagsneutral soyayoghurt (2 dl)
- 1 nip salt
Chokoladefrosting
- 300 gram smørbar
- 320 gram flormelis (5 dl)
- 100 gram bagekakao/kakaopulver (2.5 dl)
Sådan gør du
Chokoladebunde
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Bland plantedrik med eddike en skål, og stil til side i 5-10 minutter.
- Kom alle tørre ingredienser i en skål, og brug en elpisker til at blande med kaffe, smeltet smørbar, yoghurt og plantedrik/eddikeblandingen.
- Stil 3 smurte springforme (Ø20) klar, og kom fyldet ligeligt deri. Alternativt kan du bage bundene af 3 omgange, hvis du kun har en enkelt springform.
- Bag i ovnen 20-25 minutter, indtil en kødnål kommer rent ud.
- Lad bundene køle fuldstændigt af.
Chokoladefrosting
- Mens bundene køler af, laves frostingen.
- Kom smørbar i en skål, og brug en elpisker til langsomt at piske flormelis i lidt ad gangen, så du får en dejligt, luftig creme. Til sidst piskes kakaopulveret i.
- Du kan opbevare frostingen i køleskabet et stykke tid, og tage den ud 10 minutter før kagen skal samles, så den kan nå at bløde lidt op. Smørbar smelter ret hurtigt, så der går ikke længe, før den bliver blød igen, når den har været på køl.
Samling af kagen
- Kom en bund på et kagefad, og brug en spatel til at smøre et godt lag frosting på. Kom den næste bund på, smør med et lag frosting, og læg til sidst toppen på. Smør et godt lag på toppen, og arbejd dig derefter ned af siderne. Det er lidt noget gratværk at smøre frosting på siderne, men den smager heldigvis lige så fantastisk, selvom den ikke bliver køn.
- Når kagen er smurt op, opbevares den bedst på køl, så du er sikker på, at frostingen ikke smelter. Især hvis det er en varm dag, kan det være en god idé.
- Men derudover er der ikke meget andet at sige, end: Spis for livet!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre dødlækre opskrifter på kage, så prøv: