AftensmadAlle opskrifter

VEGANSK BOLOGNESE MED SORTE LINSER

Vegansk bolognese

Okay, bare indrøm det: bolognese er på listen over dine livretter, ja? Godt. For i dag skal det handle om den absolut bedste (veganske) af slagsen!

I dag har jeg en lidt speciel følelse i kroppen. Jeg er nemlig blevet 24. Av av av. Det er sgu lidt en grim én, synes jeg. Bedre end 25, selvfølgelig. Men stadig. Lige om lidt skal jeg til at høre for, hvorfor jeg ikke har børn endnu og om jeg har husket at lave en pensionsopsparing. Ekspedienterne i Matas er allerede begyndt at anbefale mig at bruge anti age over det hele. Fandens, altså.

Der er flere tegn i sol og måne på, at jeg seriøst er blevet gammel. F.eks:

1) Var jeg oprigtigt i tvivl om det var rigtigt, da jeg skrev, at jeg er blevet 24. Fandme en falliterklæring, når man skal til at regne efter hvert år. #gammel
2) Har jeg virkelig haft svært ved at finde ud af, hvad jeg skulle ønske mig, for “jeg mangler jo ikke rigtigt noget”. Er endt med at ønske mig kaffebønner og en knibtang(!). #gammel
3) Er jeg begyndt oprigtigt at gå op i, om mit tøj nu kan holde mig varm, snarere end om det ser godt ud. Mor, læser du med her? #gammel
4) Er mine tømmermænd blevet så slemme, at jeg som regel bare dropper at drikke alkohol. Bevis A: Jeg havde en pragtfuld fødselsdag sammen med mine allerbedste veninder, hvor jeg tillod mig at drikke rundt regnet 750 ml vin. I går lå jeg i sengen hele dagen med visheden om, at jeg skulle dø. #FUCKINGGAMMEL

Med den hen fart ender jeg med at sidde hjemme og hækle slumretæpper om omtrent 3 måneders tid. Og jeg kommer forberedt, for til enhver hyggeaften hører sig en god, gammeldags simreret – og i dén henseende findes der ingen bedre end bolognese.

På Knæhøj Karse findes der flere forskellige opskrifter. Der findes både den med røde linser, den fyldt med grøntsager og den med kikærter og oliven.

Og så findes der denne her. En vegansk bolognese, som jeg nok må sige er strøget ind på listen som min yndlings af dem alle. Det er den, der smager allermest af bolognese, sådan som den rigtig skal være – det vil sige ikke noget med at sovse den ind i ketchup eller litervis af flåede tomater. Den er lavet på en base af bladselleri, gulerødder og løg, og så er den fyldt med rødvin, mandelmælk (trust me, det fungerer), sorte linser og masser af krydderier. Bellissimo!

Bare lige for at opsummere: hvad enten du er deprimeret grundet din fremskredne alder, eksamensperiode eller en tom konto (jeg kører depression over alle tre ting lige pt), så er der al grund i verden til at begrave sig i et stort, dampende varmt bjerg af pasta og vegansk bolognese. Kan I mærke det?

Med ønsket om en dejlig dag fyldt med iskaffe, bare ben og kulhydrater en masse!

Vegansk bolognese


Print Recipe
Vegansk bolognese med sorte linser
Vegansk bolognese
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Bolognese
Krydderier
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Bolognese
Krydderier
Vegansk bolognese
Instruktioner
  1. Start med at hakke løg, bladselleri og gulerødder meget fint, eller lav den dovne og kør dem i food processoren. Varm lidt olie op i en stor gryde ved medium varme og steg grøntsagerne i 3-5 minutter, indtil det meste væske er fordampet.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne til gryden og rør det godt sammen. Skru ned på lav varme, når sovsen koger, og lad det simre UDEN låg i ca. 60 minutter, indtil linserne er møre, og væsken er kogt væk, så der tilbage er en tyk, velsmagende sovs. Tilsæt evt. mere mælk undervejs, hvis den koger for hurtigt ind.
  3. Når sovsen er færdig, smages den til med salt, peber og evt. flere krydderier.
  4. Server sammen med et bjerg af pasta og lidt frisk basilikum på toppen. Sovsen kan holde sig i op til en uge i køleskabet og bliver kun bedre af at stå et par dage, så den er perfekt til at lave et par dage i forvejen. Velbekomme!
Del denne opskrift

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial