Glædelig 7. december!
Hvis man følger med her på domænet, så ved man, at jeg har en langvarig, hed affære kørende med græskar. Alle former for græskar. Græskar i alle afskygninger. Græskar i alt, på alt og ved siden af alt. I det hele taget har jeg det lidt med græskar, som Kanye har det med Kanye: rimelig fucking fedt.
Derfor er det som sådan også underligt, at jeg ikke for lang tid siden har fundet på at spise butternutsteg.
Altså: vi taler en hel butternut, snittet som en flæskesteg, med dybe riller som agerer opbevaringsrum for dryppende, karameliseret smør med valnødder og salvie. Er i tilstand af akut lykke.
Piger er ikke altid nemme at blive kloge på, men jeg kan afsløre, at i vinterhalvåret vil denne pige intet andet end at få en hel butternut for sig selv. Bare mig og min butternut. Så er jeg glad (og hvis nogen har lumre billeder i hovedet nu, så skal de skynde sig af få dem ud. NU!).
Jeg har ikke helt besluttet, hvad jeg skal spise til jul, men det her er et perfekt bud. Butternutsteg, sovs og måske en lille kartoffelmos. Kan man så egentlig blive lykkeligere?
Med ønsket om en god fredag fyldt med snaps (ej, måske ikke), snacks og nyvasket sengetøj!
24 veganske juleopskrifter:
-
1. december: DIY bodyscrub med kanel og kaffe
-
2. december: Helende varm kakao
-
3. december: Julesovs alá Jamie
-
4. december: Flettet linsebrød
-
5. december: Chocolate chip cookies
-
6. december: Blomkålssteg på bund af sorte linser
-
7. december: Dadeltrøfler med kaffe og hvid chokolade
24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: BUTTERNUTSTEG MED VALNØDDESMØR OG SALVIE
Ingredienser
- 1 butternut
- 3 spsk smørbar
- ½ dl sirup
- 1 håndfuld valnødder, hakket
- 1 bundt frisk salvie
- salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader. Halver butternutten og skrab kernerne ud med en ske.
- Placer de to halvdele med skindsiden opad i et fad og bag i 40 minutter, indtil de er møre.
- 5 minutter inden butternutten er færdig, laves smørsovsen: kom sirup, hakkede valnødder og smørbar i en kasserolle og smelt det sammen. Giv det et let opkog, så det bliver tykt og klistret, men lad det ikke koge for længe.
- Tag butternutten ud ad ovnen og skær meget forsigtigt riller i den med en skarp kniv. Pas på ikke at brænde fingrene.
- Hæld store skefulde af smørkaramellen over butternutten og top med friske salvieblade, masser af salt og friskkværnet peber. Sørg gerne for at få det ned i rillerne, hvis det kan lade sig gøre.
- Sæt tilbage i ovnen og bag i 5 minutter.
- Server med ekstra smørkaramel på toppen, hvis der er mere tilbage. Velbekomme!