Oktobervejret har skuffet mig groft. I stedet for klar luft og blå himmel er vi blevet mødt med regn (og ikke engang den gode slags!) og underlige temperaturudsving. Det gør i endnu højere grad end ellers, at jeg søger mod comfort food og hygge. Læs: jeg søger mod hokkaido.
Jeg eeeelsker hokkaido. Elsker.
ELSKER, siger jeg!
Det smager af solskin, smør og alt, hvad der er godt og rart, det er sundt, mættende, sygdomsbekæmpende, pænt at se på, alsidigt at tilberede OG en virkelig billig måde at lave virkelig meget mad på.
Der er uendelige muligheder for at koge, stege, snitte, hakke, purere og bage hokkaido på alle mulige og umulige måder, og jeg elsker dem alle. Alligevel er min favorit faktisk denne version af bagt hokkaido, der er holdt helt, helt enkelt. Det kræver kun en ovn, lidt olivenolie, salt og peber at skabe en lykke så simpel og primitiv, at man ikke rigtigt kan bede om mere.
Bagt hokkaido er i hvert fald tilbehøret, jeg kommer til at lave hele efteråret. Til alle former for mad. Ikke mindst fordi det er så nemt, at selv et barn kunne lave det. I søvne.
ER I KLAR TIL HOKKAIDOFEST?!
Jeg er.
Med ønsket om en dejlig onsdag fyldt med Den store bagedyst, gode rugbrødsmadder og muligheder for at blive indendøre!
Psst…
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter med græskar, så prøv f.eks.:
-
Lunende hokkaidosuppe med rugbrødscroutoner (vegetarisk, men kan nemt veganificeres)
-
Pasta med hokkaido og valnødder (vegansk)
-
Fyldt butternut med couscous (vegansk)
Det nemmeste tilbehør i verden: Bagt hokkaido
Ingredienser
- 1 hokkaido
- 2 spsk olivenolie
- salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Vask hokkaidoen grundigt. Skindet smager dejligt, når det er bagt, så der er ingen grund til at fjerne det, men sørg gerne for, at din hokkaido i så tilfælde er økologisk.
- Skær hokkaidoen midt over og fjern indmaden med en ske. Skær herefter i skiver med ca. 1 - 1,5 cm. tykkelse.
- Fordel skiverne på en bageplade. Top med en smule olivenolie og rigeligt med salt og friskkværnet peber.
- Bag i 15-20 minutter, indtil den er mør og let brunet i kanterne.
- Server som tilbehør til.. well. Hvad som helst!