Græskar-amok: Hokkaidosuppe med rugbrødscroutoner og græskarkerner

Hokkaidosuppe
Det er den tid på året, hvor mange (læs: mig) begynder at gå med halstørklæde indendørs, drikke mere te end vand og priser os lykkelige for, at det er denne her slags måltider, der venter på os for enden af en lang dag.  Traditionen tro vil jeg nok få raget nogle slemme forkølelser til mig i de kommende måneder, og det er selvfølgelig skide irriterende, men sådan i det skjulte synes jeg også, det er lidt hyggeligt. Altså bare lidt.

Ikke fordi man nogensinde behøver en undskyldning for at slubre suppe i sig hver anden dag, men det er nu meget rart at kunne skyde skylden på noget.

Om du, som jeg, er fan af det koldere vejr eller om du hellere ville ligge på stranden lige nu, så skal du lave denne her suppe. Vi taler jo ikke bare en suppe. Vi taler en hjemmelavet hokkaidosuppe med rugbrødscroutoner og hjemmeristede græskarkerner. Den er sød, krydret og stærk på én gang og den smager af efterår og regnvejrsdage. Din mor bliver så stolt af dig.

Hokkaidosuppe lyder fancy, men det er lavet af ting, man alligevel har stående (ja, altså, bortset fra selve græskaret…) Man skal bare bruge:

1 hokkaido
Løg
Grøntsagsbouillon
Lidt fløde
Salt, peber, stødt chili og lidt pumpkin spice
+ Topping af ristet rugbrød og ristede græskarkerner 


Jeg synes, at pumpkin spice gør hele forskellen i denne suppe. Hvis man ikke vil gå all out og producere et glas pumpkin spice, så skal man dog ikke fortvivle – lidt kanel, ingefær og muskatnød burde gøre tricket!

Hokkaido taler til mit dovenskabs-gen, fordi man ikke behøver at besvære sig selv ved at skrælle den. Man skal bare fjerne kernerne, skære den ud og komme den direkte ned i gryden. Hvis man oven i købet vælger at beholde kernerne og lave sine egne ristede græskarkerner, så har man ikke bare elimineret sit madspild, man har også lavet et måltid til en hel familie for praktisk talt ingen penge. Dét er noget mine fynske gener og hårdtprøvede konto kan forstå!

Hvis det er én af de dage, hvor man ikke lige orker (og det er hokkaidosuppedage tit), så kan købte græskarkerner også bruges – især hvis man steger dem på panden med lidt krydderier først. Alternativt er det ALTID en god idé at bruge bacon som topping i supper. Og her taler vi alle supper. Jo mere bacon, jo bedre.
Og rugbrødscroutonerne? De laver nærmest sig selv – de skal bare skæres ud, vendes i lidt olie og passe sig selv i ovnen. A’hva’behar?

Ligegyldigt hvilken metode man vælger, er toppingen super nem at lave og tilføjer både lidt knas og fylde. Din mor bliver om muligt endnu mere stolt af dig.

img_20161001_143648
img_20161001_180413
img_20161001_180429    img_20161001_180654

Print Recipe
Hokkaidosuppe med rugbrødscroutoner og ristede græskarkerner
Hokkaidosuppe
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Hokkaidosuppe
Instruktioner
  1. Rens hokkaidoen godt, så den er helt fri for jord og snavs. Skær den midt over og rens den for kerner. Den skal ikke skrælles, for skrællen bliver helt blød og lækker, når den bliver tilberedt. Hvis du laver dine egne græskarkerner, så gå igang med dem først.
  2. Skær hokkaidoen ud i rustikke stykker og stil til side. Begynd at smelte smørret ved medium varme i en stor gryde. Hak løget mens det smelter.
  3. Tilsæt løg og hokkaido til gryden, når smørret er boblet op. Lad stege i 3-5 minutter, indtil hokkaidoen har fået lidt farve.
  4. Tilsæt grøntsagsbouillon, indtil det lige dækker hokkaidoen. Jeg brugte ca. 1,3 liter. Hvis suppen bliver for tyk, kan der tilsættes mere bouillon senere.
  5. Lad suppen koge i 20 minutter, indtil hokkaidoen er helt mør. Imens forberedes rugbrødscroutonerne.
  6. Forvarm ovnen til 180 grader. Skær 4-6 skiver rugbrød ud i firkanter og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem i olie og drys lidt groft salt henover. Bag dem i den varme ovn ca. 15 minutter, indtil de er helt sprøde.
  7. Når hokkaidoen er mør blendes suppen med en stavblender, indtil den er helt lind. Tilsæt herefter pumpkin spice, chili, salt og peber. Rør til sidst fløden i.
  8. Server med ristede græskarkerner, rugbrødscroutoner og lidt ekstra fløde på toppen.
Recipe Notes

Byt fløde ud med kokosmælk, hvis du er veganer.
Udelad rugbrødscroutonerne, hvis du vil have en glutenfri opskrift.

Del denne opskrift
Sofie
24-årig idéhistorie-studerende på AU og evigt sulten. Elsker at tænke på mad, tage billeder af det, skrive om det og ikke mindst spise det. Mine yndlingsting inkluderer linser, perfekte avokadoer og chokolade – altid chokolade. Velkommen til!

Leave a Response

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial