Udskriv

Helende varm kakao

Denne opskrift har nok til 2 personer (eller en, hvis det er en af dé dage), og bør drikkes skoldhed. Man kan med fordel lave kakaoblandingen på forhånd og have den stående i et glas - så skal man ikke gøre andet end at varme lidt mælk og blande det sammen med pulveret, når man er kakaotrængende.
Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid10 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Ingredienser

  • 2,5 dl mandelmælk
  • 2 dl vand

Kakaoblanding

  • 2 spsk raw kakaopulver (eller en god, usødet kakao)
  • 1 tsk macapulver
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ tsk kanel
  • 1/4 tsk gurkemeje
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 1 lille drys chilipulver
  • Lidt salt
  • mørk sirup

Sådan gør du

  • Kom mandelmælk og vand op i en gryde og varm op ved medium varme, indtil det er tæt ved kogepunktet. Husk at røre i det undervejs, så det ikke brænder på.
  • Imens mælken opvarmes, laves kakaoblandingen. Rør alle ingredienser, undtagen sirup, sammen i en skål og fordel herefter i to store krus. Hæld den varme mælk over og rør godt rundt. Smag til med sirup, indtil den smager, som du synes den skal.