Tiden flyver, når man har det sjovt, og nu er det allerede tirsdag igen. Dét faktum er normalt ikke ét, der kan få mig helt op ad stolen i glæde, men dét kan vafler til gengæld. Derfor er jeg lige nu ekstra glad for, at vaffel-tirsdag er født!
Dagens vafler er fedtede, snaskede, syndige, banankage-agtige og virkelig nemme at lave. Så jo: det gider vi virkelig godt.
Hæhæ, og til de af jer, der kender mig: Jo. Jeg var virkelig i tvivl om, hvorvidt jeg skulle sætte “uden tilsat sukker” på, men jeg har nu engang aldrig holdt mig for fin til clickbait og jeg ved jo, at I er mange derude, der går op i den slags. Så, her er de altså: veganske bananvafler uden tilsat sukker!
Selv går jeg ikke vanvittigt meget op i, om der er sukker eller ej. Hvis jeg ikke var interesseret i et syndigt måltid, så ville jeg nok ikke spise vafler til at starte med. MEN, når det så er sagt, så synes jeg selvfølgelig heller ikke, at der er nogen grund til decideret at tilsætte ekstra sukker, hvis opskriften i sig selv er sød nok.
Og sådan går det til, at vi kan spise bløde, fedtede bananvafler til morgenmad, der smager præcis som at spise banankage, men bare med ekstra toppings. What a time to be alive!
Med ønsket om en fantastisk tirsdag fyldt med gode tilbud, god energi og lidt let skydække, så vi har en undskyldning for at blive indenfor og spise vafler!
Se sidste uges opskrift på veganske havregrynsvafler med rosiner og revet æble her!

BANANVAFLER UDEN TILSAT SUKKER
Ingredienser
- 2 overmodne bananer
- 2,5 dl mel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk kanel
- 1 tsk hindbæreddike
- 3 dl kokosmælk
- ½ tsk salt
Sådan gør du
- Kom de overmodne bananer i en skål og mos dem med en gaffel eller en kartoffelmosser. Tilsæt resten af ingredienserne og rør sammen med et piskeris eller en elpisker, indtil dejen er godt blandet. Lad evt. dejen hvile lidt.
- Steg ved middel til høj varme i dit vaffeljern, indtil de er gyldne. Server med f.eks. frugt, peanut butter, marmelade eller alle tre ting!