Til alle andre fortabte lørdagssjæle derude: Frygt ej! Selvom det lyder usandsynligt, så kan en vegansk pastaret være alt dét, en tømmermændsret skal være: snasket, salt og overskuelig. Og så kan den laves med de ingredienser, man har derhjemme, så man ikke behøver at vise resten af verden, hvor skidt det står til. My kinda food!
Anledningen til min sørgelige tilstand er, at jeg i går var i fredagsbar for første gang i jeg-kan-ikke-engang-huske-hvor-længe. Jeg delte en flaske vin med min roomie Kat, og på grund af manglende alkoholindtag over en længere periode, blev vi begge på pinligste vis så snaldrede af det, at vi besluttede at det var en god idé at drikke en del shots bagefter (10 shots for 25 kroner.. not cool!). Trods jeg gik hjem i seng i mere end ordentlig tid, og trods jeg hydrerede mere end jeg næsten kunne klare, så har jeg det stadig som om, jeg er blevet kørt over af en lastbil i dag. På den ynkelige jeg-vil-have-chips-leveret-til-mig-i-sengen-måden. 2 ud af 3 her på adressen er smuttet til Aalborg og min kæreste er hos sine forældre, så der er ingen hjælp at hente på dén front. Til gengæld er der så heller ingen til at grine af, HVOR dårligt jeg reelt har det.
Grundet tømmermændene har jeg gået hele dagen og skiftevis haft lyst til alt og intet mad (primært alt) og fik til sidst taget en seriøs snak med mig selv om, hvad jeg EGENTLIG ville. Som altid, når jeg har tømmermænd, var det, jeg egentlig ville, at spise noget, der består af kulhydrat, noget salt og noget snasket. Mine cravings førte mig til denne simple veganske pastaret med bagte tomater, kokosmælk og masser af hvidløg, citron og persille. Jeg har åbenbart en evne for at opfinde gode pastaretter, når jeg har tømmermænd, og dette er ingen undtagelse. For den var GOD. Den var jeg-spiser-den-direkte-fra-panden-god. Og det siger jeg altså ikke bare fordi, jeg har tømmermænd. Tror jeg.
Følelsen af, at det 1) er lørdag, 2) er december og 3) er muligt at sidde med et kæmpe bjerg af pasta foran sig, gør mig glad helt indeni, og jeg håber, at denne pastaret vil have samme virkning på andre fortabte (eller bare sultne)
lørdagssjæle derude.
Med ønsket om en god lørdag aften fyldt med fjernsyn (de sender Frozen på Kanal 5 kl. 20:25!!), gratis drinks i byen, gode venner og fyldte maver!
Vegansk pastaret med citron og hvidløg
Ingredienser
- 250 gram cherrytomater
- 4 fed hvidløg, pressede
- ½ tsk salt
- Saft og skal fra 1 citron
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 500 gram valgfri pasta
- 1 bundt frisk persille, hakket
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Læg tomaterne i et ovnfast fad sammen med presset hvidløg og salt. Kom saft og skal fra citronen henover og læg resten af citronen ved. Bland godt og sæt i ovnen.
- Bag i ovnen ca. 30 minutter, indtil tomaterne begynder at sprænge. Imens koges pastaen.
- Når tomaterne er færdige, tages de ud af ovnen. Varm kokosmælken op ved medium varme i en lille gryde. Når den er varm, hældes den direkte over i fadet med de bagte tomater sammen med den kogte, drænede pasta.
- Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra citron. Tilsæt til sidst den friskhakkede persille og fordel det hele godt.
- Spis i store skåle - evt. med parmesan på toppen, hvis retten ikke behøver at være vegansk.