Udskriv

Vegansk pastaret med citron og hvidløg

Forb. tid5 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid35 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 gram cherrytomater
  • 4 fed hvidløg, pressede
  • ½ tsk salt
  • Saft og skal fra 1 citron
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 500 gram valgfri pasta
  • 1 bundt frisk persille, hakket

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Læg tomaterne i et ovnfast fad sammen med presset hvidløg og salt. Kom saft og skal fra citronen henover og læg resten af citronen ved. Bland godt og sæt i ovnen.
  • Bag i ovnen ca. 30 minutter, indtil tomaterne begynder at sprænge. Imens koges pastaen.
  • Når tomaterne er færdige, tages de ud af ovnen. Varm kokosmælken op ved medium varme i en lille gryde. Når den er varm, hældes den direkte over i fadet med de bagte tomater sammen med den kogte, drænede pasta.
  • Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra citron. Tilsæt til sidst den friskhakkede persille og fordel det hele godt.
  • Spis i store skåle - evt. med parmesan på toppen, hvis retten ikke behøver at være vegansk.