Okay, så jeg havde givetvis forestillet mig, at denne opskrift skulle postes en varm sommerdag, hvor I alle sad klar med et glas køligt hvidvin og en tændt grill. Small change of plans: det regner voldsomt i stedet for. Og blæser. Jeg har endda lige taget et par varme sokker på, hvilket normalt aldrig er noget, jeg gør, medmindre temperaturen er under frysepunktet.
Den gode nyhed er, at der heller ikke er noget i vejen med at spise gode måltider indenfor, når man sådan lige tænker over det.
Slet ikke, når det måltid vi taler om, er carpaccio med vandmelon, ristede pistacienødder, rucola og en syrlig vinaigrette. Yaaaas.
Jeg vil gerne sige, at dette måltid slet ikke ville være dårligt som tilbehør til grillmad, og at venner og familie vil uhhh-e og ahhh-e, hvis man kommer anstigende med den her tallerken. Det er selvfølgelig en mulighed, man skal være velkommen til at benytte sig af…. Min løsning var dog at spise hele tallerkenen selv, helt alene, og jeg vil gerne sige, at den løsning er mindst lige så idéel! Ikke fordi der på dén måde ikke er nogle til at se, hvor hurtigt et frådende vilddyr af en kvinde faktisk kan fortære en kvart vandmelon med olivenolie. Altså hypotetisk set. Jeg spiste den selvfølgelig selv på en helt civiliseret måde.
Okay, så bare lige for at opsummere. Vi har: Sød, moden vandmelon. Perfekt bitter rucola. Sur, sød vinaigrette. Og et stor lag af sprøde, fede, smukke pistacienødder. A’hva? Hvis dét ikke kan give enhver en lille tåre i øjenkrogen, så ved jeg snart ikke!
I aften skal jeg på vinbar med mine to søde roomies, hvilket i min fremskredne alder betyder, at der bliver akut behov for snasket mad i morgen. Det betyder, at vandmelonsløsningen er den absolut rigtige vej at gå i dag.
Aaaah. Kan I mærke det? Vi har slet ikke brug for sol og sommer – vi har bare brug for vandmelon og vin, og så vil alt andet løse sig. Hænderne op, hvis I er med mig!
Med ønsket om en dejlig fredag fyldt med vandtætte gummistøvler, billigt bland selv slik og lav selvkontrol!
Psst…
Hvis du er på udkig efter andre så lette sommerretter, så frygt ej. Prøv f.eks:
Vandmelonscarpaccio med pistacienødder og vinaigrette
Ingredienser
Vandmelonscarpaccio
- 1/4 Vandmelon
- 1 håndfuld rucola
- 80 gram pistacienødder
Vinaigrette
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- Saft fra ½ lime
- 1 tsk rørsukker
- Lidt havsalt
Sådan gør du
- Rist pistacienødderne på en meget varm pande, indtil de er let gyldne. Sæt til side.
- Skær så tynde skiver af vandmelonen, som du overhovedet orker, og fordel let kunstnerisk på en tallerken. Top med en god håndfuld rucola og hæld de let afkølede pistacienødder over.
- Bland alle ingredienserne til vinaigretten sammen og smag til med lidt salt. Rør godt rundt og hæld over carpaccioen med generøse skefulde.
- Velbekomme!