Er du på udkig efter en nem, hurtig opskrift fuld af smag, der kan fuldende ethvert thailandsk måltid?
Eller bare ethvert måltid i det hele taget? Jamen så ta’ da lige med mig på den her rejse, for så skal vi lave thailandsk agurkesalat!
Egentlig er det syltede agurker, som du sikkert kender dem, men som med det meste thaimad, er balancen mellem surt og sødt en helt anden. Dressingen koges hurtigt på en pande, så den bliver dejligt tyk og klistret, og den komplimenteres på fineste vis af skarpe løg, frisk koriander (Team Koriander, where you at?!), chunky, sprøde agurkestykker og salte peanuts.
Det går godt til alle thailandske måltider, der mangler noget friskt, men det behøver ikke engang være thailandske måltider. Den her agurkesalat går godt til alt, der mangler et syrligt og sødt pust!
Er du klar? Okay, jamen så lad os komme igang!
Med ønsket om en vidunderlig dag fyldt med spejlblankt vand, rene gulvtæpper og ingen mugne ting i køleskabet!
Thailandsk agurkesalat i sur/sød sauce
Ingredienser
Agurkesalat
- 1 agurk, halveret og skåret i skiver
- Salt
- 1/2 rødløg, halveret og skåret i skiver
- 2 spsk. ristede og saltede peanuts, hakket
- 1 spsk. koriander, hakket
Dressing
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. vand
- 4 spsk. thai sweet chilisauce
- 1 spsk. æblecidereddike
Sådan gør du
- Kom agurkeskiverne i en skål sammen med salt, ryst godt sammen, og stil i køleskabet et kvarters tid, mens saltet trækker væske ud af agurkerne.
- Imens forberedes dressingen ved at blande alle ingredienserne i på en pande og varme op ved middel varme, så noget af væsken fordamper og dressingen tykner lidt. Stil til afkøling. Hæld vandet fra agurkerne og brug de drænede, tørrede agurker som base i salaten.
- Bland med løg, og mix med dressingen. Top med hakkede peanuts og koriander, og server med det samme.
Psst …
Hvis du er på udkig efter flere gode opskrifter på lækkert tilbehør, så prøv: