Er du klar til den mest beskidte pastaret i byen? Sådan den der snaskede, intense, salte én, du bare gerne vil spise en søndag, hvor du har tømmermænd og det regner udenfor?
Jamen så tillad mig da lige at præsentere: Karamelliserede løg, soltørrede tomater, hvidløg, chili, tomatpuré. Serveret med kridhvide kulhydrater i kæmpe store skåle.
Ærligt. Bliver livet smukkere?
Det er virkelig virkelig billigt, virkelig virkelig beskidt, virkelig virkelig snasket, virkelig virkelig GODT. Og jeg synes virkelig bare, at vi skal til at komme igang!
Med ønsket om en vidunderlig dag fyldt med rød saftevand, rene bageplader og pudsede briller!
Den bedste pastaret med karamelliserede løg og soltørret tomat
Ingredienser
- 2 store løg, skåret i tynde skiver
- Vand til at koge panden af
- 4 fed hvidløg, hakket
- 1 tsk. chiliflager
- 1 tsk. oregano
- 140 gram tomatpuré
- 2 spsk. soyasauce
- 2 spsk. gærflager (kan udelades, men er med til at give umami)
- 4-5 store soltørrede tomater i olie, hakket fint
- 300 gram spaghetti
Servering
- Persille og ristede pinjekerner
Sådan gør du
- Varm lidt olivenolie op på en pande ved medium-høj varme, og steg løgene i ca. 5 minutter, indtil der begynder at komme en brun overflade på panden, og løgene har taget farve. Tilsæt et par spiseskefulde vand for at koge panden af. Fortsæt med at stege løgene, og tilsæt lidt mere vand undervejs, så de ikke brænder på, indtil løgene er helt gyldne og karamelliserede (det tager ca. 15 minutter).
- Sæt pastaen over til kogning i godt saltet vand. Tag nogle deciliter af det stivelsesholdige kogevand fra undervejs; det skal bruges til at spæde saucen op.
- Skru ned for varmen, og tilsæt det hakkede hvidløg. Tilsæt evt. lidt mere vand til panden, og lad stege ca. 5 minutter mere.
- Tilsæt chiliflager, oregano og tomatpuré, og rør sammen, indtil tomatpuréen har dækket alle løgene.
- Tilsæt soya, gærflager og soltørrede tomater, og rør sammen.
- Tilsæt ca. 1 dl pastavand fra gryden med kogende pasta, og rør sammen. Dræn spaghettien, og tilsæt spaghettien til panden med saucen. Brug en tang til at blande hele baduljen sammen, og tilsæt mere pastavand, hvis der mangler væske.
- Server med ristede pinjekerner og persille, hvis du har lyst.
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på lækker pasta, så prøv:
Hej
Nu spørg jeg virkelig amatør agtigt. Men kan man bruge tør gær i stedet for gærflager?
Kææææmpe amatør, haha! Nej, gærflager er et inaktivt gær, som intet har med almindeligt gør at gøre. Det har en salt, ostet smag, som giver umami til en ret. Så hvis du spiser almindelig ost, kan du erstatte med dét, altså fx Pecorino eller parmesan, som giver samme smag. Og du kan også sagtens udelade!