Hvis der er noget, jeg elsker, så er det pasta og rød karry.
Så kombinationen af de to ting, ikke? Det ka’ jeg rigtig godt lide.
Der er mange, der tror, at fordi min kost er plantebaseret, så står jeg i køkkenet flere timer hver dag og har altid fuldstændig styr på madplanen. Men jeg må bare sige, at intet kunne være længere fra sandheden. De fleste dage kommer jeg træt hjem, kigger fortvivlet ind i køleskabet, og aner ikke, hvad jeg skal vælge at fodre mig selv eller Emil med. Det ender altid med at være noget som er nemt og hurtigt – selvom vi ikke har børn (dog en virkelig opmærksomhedskrævende hund), så sigter jeg stadig efter de famøse 30 minutter de fleste dage. Også fordi at det er en helt vildt god undskyldning for at spise pasta, naturligvis.
Og dén her? Det er én af de helt stabile hverdagsfavoritter, der kan laves på under en halv time, og altid bringer glæde. Den er ikke fyldt med grøntsager og den slags. Men det behøver den heller ikke. Den er fyldt med hverdagslykke i stedet!
Opskriften er virkelig nem: kokosmælk – tomatpure – ingefær – hvidløg – karrypasta – spaghetti. Done.
Altså, findes der egentlig noget bedre?
Den røde karry gør det spicy og giver det masser af smag. Ingefær, hvidløg og lime giver det noget ziiing-zing. Kokosmælken giver det masser af fedme. Og når man så vender et stort læs spaghetti rundt i den cremede sauce, ik’ … Jamen så kan vi ikke bede om mere.
Ved du ikke, hvad du skal spise i aften? Så ved du det altså nu!
Med ønsket om en skøn dag fyldt med tilbud på kaffe, ingen besøg i IKEA og GLS, der leverer pakker!
Red curry spaghetti
Ingredienser
- 500 gram spaghetti eller pasta
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk rød karrypasta (brug en mild – jeg bruger den fra Asian Kitchen)
- 2-3 spsk tomatpuré
- 2 spsk soya
- 4 fed hvidløg, hakket fint
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 dåse fuldfed kokosmælk (400 ml)
- 2 tsk sukker
- Saft fra 1 lime
- 1 tsk maizena
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog din spaghetti efter anvisning på pakken, men giv den liiige et par minutter for lidt, da den kommer til at blive lidt tilberedt i saucen og helst ikke skal blive helt sjappet.
- Kom olivenolie på en pande ved middel til høj varme, og steg finthakket hvidløg og ingefær på panden i et par minutter. Pas på at hvidløget ikke brænder. Tilføj karrypasta, tomatpuré, limesaft, sukker og soya til panden, og rør godt rundt.
- Tilsæt kokosmælken, rør rundt til karrypastaen er rørt helt ud, og skru ned for varmen. Lad saucen simre et par minutter. Hvis den mangler lidt konsistens, er det her, du tilsætter maizena – enten direkte til den kogende sauce, eller rørt ud i lidt vand. Pisk godt igennem.
- Tilføj den let underkogte og drænede spaghetti til panden, og brug en tang til at blande det godt sammen. Lad det stå et øjeblik, så det hele er godt inkorporeret, og spaghettien er helt færdigkogt.
- Jamen se nu dér: Du er allerede færdig! Server i store skåle, og vær glad!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på hurtige pastaretter, så prøv:
1 Kommentar