Okay, nu skal I lige være stille, for her kommer én af de mest fantastiske opskrifter, jeg har lavet i nyere tid.
Svampekebab. SVAMPEKEBAB.
Kødfuldt, spicy, salt og lækkert. Og så i et varmt pitabrød med dressing, syltede rødløg, friske grøntsager og alt den slags, ik’? Jamen så kom da lige, og tør mig op fra gulvet! 😭
Det smager SÅ godt, og er sådan én af de der opskrifter, der skal skrives direkte ind på rotationslisten med det samme. Selv så mange tak!
Med ønsket om en sprød dag med friske krydderurter, ingen dårlige nyheder fra USA og begrænsede mængder ukrudt!
Vegansk svampekebab
Ingredienser
- 500 gram østershatte
- Groft salt
- 2 spsk. maizena
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. gurkemeje
- 1/2 tsk. stødte nelliker
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. cayenne
- 2-3 spsk. olivenolie + ekstra til smørelse
Sådan gør du
- Rens østershattene godt, og brug fingrene til at rive dem fra hinanden, så du får nogle grove, kødfulde chunks.
- Læg svampene på en tallerken eller i en skål, og drys med et generøst lag groft salt. Stil tilside, og lad salten trække væske ud af svampene, gerne i en 20-30 minutter.
- Tag håndfulde af svampene, og klem så meget væske ud som muligt. Dette hjælper med at give svampene en mere kødfuld og fast konsistens.
- Når du har presset alle svampene for så meget væske som muligt, lægges de i en skål, og drysses med maizena, krydderier og olivenolie. Vend det hele godt sammen.
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Pensl lidt olivenolie i bunden af en brødform, og læg svampene i bunden af formen. Brug et glas eller en fingrene til at presse svampene hårdt sammen i bunden. Under bagning vil mange af dem komme til at klistre sammen, så de minder endnu mere om kebab. Pensl toppen med yderligere lidt olie, og bag i 40 minutter, indtil svampene er gyldne og sprøde.
- Server din snydekebab i pitabrød med masser af sprødt grynt, syltede rødløg, dressing og alt, hvad dit hjerte begærer.
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre lækre opskrifter på snacky snack mad, så prøv: