Var det noget med en sund abrikoskugle spækket med energi? Bare lidt? (Hvis du siger nej nu, så lyver du)…
Åååh. Søndag, hva? Man enten elsker den eller hader den, og jeg har i virkeligheden aldrig helt besluttet, hvilket hold jeg faktisk spiller på i dén regi. Jeg kan ikke finde ud af, om søndag er ugens værste dag, fordi det er dér, man får ordnet alle sine hængepartier – eller om det egentlig er den bedste af samme grund. I hvert fald må jeg erkende, at i dag har været noget nær definitionen på den perfekte af slagsen. Jeg har nemlig været i bloggerkøkkenet hele dagen. Vi taler full on sovs op og ned ad væggene, opvask alle steder, skoldede fingre og sved på panden (skulle nogle være i tvivl, så er dette en god ting, når man er blogger).
I køkkenet har jeg i dag fiflet med ikke mindre end FIRE forskellige måltider. Ja. Fire! På EN dag! Jeg er on fire, hvis jeg selv skal sige det! Og vi taler altså opskrifter med BÅDE utilstedelige mængder af peanut butter, avokado, blomkål og abrikos(!). Ja, altså ikke i samme ret, forstås. Men hvis jeg skulle vælge nogle råvarer, jeg allerhelst ville tilbringe en hel dag sammen med, så ville de fire ikke være noget dårligt bud. Så det har jeg gjort. Og jeg er kommet frem med fire opskrifter, jeg selv er svært godt tilfreds med.
Uuuh. Jeg glæder mig. Og I skal glæde jer. Vi glæder os allesammen.
Og nu til sagen: Abrikoskugler! Også kendt som den perfekte snack fyldt med abrikos, nødder, kokosmel og hørfrø. Nå ja, eller bare dét, du skal spise, når du er gået sukkerkold på kontoret (eller hvor du ellers har for vane at gå sukkerkold) og i ren desperation prøver at opstøve noget sukker. This is the answer!
Disse abrikoskugler er:
-
Hurtige (15 minutter eller mindre. Jeg lover!)
-
Fulde af gode sager (sikkert også fulde af kalorier, men shhh)
-
Virkelig mættende og indbydende
-
Veganske
-
Glutenfrie
-
Uden tilsat sukker
-
Meget lækrere end ovenstående kombination som regel lægger op til. Score!
Der er i virkeligheden ikke så meget at sige om denne opskrift. Alting smides i en food processor, blendes til en ensartet masse, rulles til kugler og dyppes evt. i kokosmel, hvis man gider. Aaah. Dét er sgu da noget man kan overskue på en søndag, hva? Og i morgen eftermiddag kan man VIRKELIG godt overskue, at man i dag tog sig sammen til at lave en portion, som står klar i køleskabet og bare venter på, at man skal kaste sig frådende over dem.
Hva? Er det kun mig der får trang til at kaste mig frådende over noget sødt om mandagen?
Nej, vel?
Godt. Så ved du, hvad du skal bruge aftenen på. Og inden du gør det, så tillad mig at sige, at hvis det ikke var fordi jeg har været så ultimativt doven i dag, at jeg end ikke har skænket muligheden for at gå udenfor en tanke, så ville jeg helt klart have investeret i noget mørk chokolade også. Altså til at komme i kuglerne. Hvis det er over 80%, så tæller det som en grøntsag, bare hvis nogle gik rundt og var i tvivl. Hvis det er over 85%, så er det vist noget med, at man faktisk taber sig af det, har jeg læst…
Med ønsket om en dejlig aften fyldt med popcorn, gode serier og hyggesokker!
Sunde abrikoskugler
Ingredienser
- 200 gram tørrede abrikoser
- ½ dl mandler
- ½ dl valnødder
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 spsk hørfrø
- 3 spsk kokosmel + evt mere til at rulle i
- Lidt salt
- 1/4 tsk stødte nelliker (kan udelades eller erstattes med noget andet)
- 2 spsk vand
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser undtagen vand i food processoren og kør, indtil det begynder at samle sig. Tilsæt 2 spsk vand og blend igen, indtil det er en sammenhængende masse. Overfør til en skål og ælt sammen med hænderne, indtil det er fast nok til at kunne lave kugler af.
- Rul abrikosmassen til mindre kugler og rul dem i kokosmel, eller behold dem som de er. Kom i en lufttæt beholder og opbevar 3-5 dage i køleskab. Velbekomme!
Hej Sofie.
Fin opskrift med abrikoskugler.
Jeg har skrevet til dig før uden rigtig at høre tilbage fra dig. Jeg er indehaver af hverdagsgourmet.dk og vil rigtig gerne i kontakt med dig. Jeg ved at du har skrevet for hurtigmums.dk før og ville derfor høre om vi kunne lave et samarbejde af en slags.
Hav en fantastisk dag.
Mvh. Alexander
Hej Alexander – jeg har ellers svaret dig for længe siden, men der må være gået noget galt i elektronikken! Jeg har nu skrevet en mail til info@hverdagsgourmet.dk i stedet, så nu håber jeg, at den når frem!