Er du klar til en vaskeægte sommerret?
Så får du her opskriften på en skøn sommeropskrift på farverig tomatstuvning med friske tomater, cannellinibønner, timian, soltørrede tomater, oliven og masser af smag. Virkelig nem at lave og meget rar for sjælen at spise, uanset om det er en varm sommerdag eller for dén sags skyld en kold vinterdag.
Med ønsket om en vidunderlig fyldt med podcasts, grønne græsplæner og iskaffe!

Løg- og tomatstuvning med de fineste farver og sommervibes
Ingredienser
- 1 kilo cherrytomater
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. sukker
- 3-4 kviste frisk timian
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 dåse cannellini bønner
- 1 dl soltørrede tomater i olie, drænet og hakket
- 5 spsk. hakket frisk persille
- 1 dl kalamataoliven uden sten
- Saft fra 1/2 citron
- Pasta, kartoffelmos, polenta eller godt brød til servering
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skær alle cherrytomater i halve, og læg dem på en bageplade eller et fad. Kom lidt olivenolie, sukker, frisk timian og salt og peber på, og fordel med hænderne. Bag i ovnen ca. 15 minutter, indtil tomaterne er faldet sammen.
- Varm olivenolie op ved middelhøj varme i en gryde, og steg løg i 3-5 minutter, til de er klarede. Tilsæt hvidløg og tomatpure, og steg videre ca. 30 sekunder.
- Hæld de bagte tomater i gryden (sørg for at få alt den gode væske med!), og tilsæt bønner, soltørrede tomater, hakket oliven, frisk persille og citronsaft. Lad det koge hurtigt sammen (max 5 minutter), smag til med salt, peber og evt. lidt sukker, og så er du allerede klar til servering. Spis, og vær glad!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre lækre pastaopskrifter, så prøv: