Jeg kender mine læsere. Og jeg ved, at I har tendens til at lave overdrevet meget drømmekagefyld, så I kan spise halvdelen af det, mens I laver kagen. Så her er et forslag: hvorfor ikke KUN lave fyldet… Og så bare spise det som is?!
Gå til opskrift
Har du nogensinde drømt om at kunne spise hele fyldet fra en drømmekage?
Ikke kagen? Bare fyldet?
Så vil du elske den absurd nemme og alt for lækre opskrift på vegansk drømmekage is lavet af kondenseret kokosmælk. Det føles ægte som at grave ned i fyldet fra en stor, fed drømmekage – bare på sådan en meget kold, sommeragtig måde.
Der sker det mystiske ved kondenseret kokosmælk, at når det fryser, så fryser det ikke sådan rigtigt. Det bliver ikke stift eller begynder at krystallisere; det bliver ligesom bare til sådan en lækker, blød, cremet masse alá gelato, der kan skovles direkte fra fryseren.
And we like! We like a lot!
Hold up! Hvad er kondenseret kokosmælk og hvor har du fundet det henne?
Jeg var selv ved at få tyggegummiet galt i halsen, da jeg stødte på kondenseret kokosmælk i min lokale Føtex. Det er jo sådan ca. svaret på alle veganske bønner, lige fra is til desserter. Det er egentlig lidt som en stor dåse med flydende, gylden karamelsovs, der bare skriger på at blive hældt på is eller havregrød. Men man kan også lave is AF selve den kondenserede kokosmælk! I know! Inception!
Det er allerede sødet med sukker, så det skal vi ikke selv tilsætte, og den karamelliserede smag minder rigtig meget om smagen af brun farin i drømmekagefyld.
OKAY, SÅ I VIRKELIGHEDEN HAR JEG BARE BLANDET KONDENSERET KOKOSMÆLK MED KOKOSMEL OG FROSSET DET NED, OG HVAD SÅ?
Jeg bestemmer selv, om det er en opskrift eller ej, og det synes jeg, det er!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med ingen støv på billedrammerne, helt rene grydebunde og ingen flækkede negle!

Vegansk drømmekageis
Ingredienser
- 2 dåser kondenseret kokosmælk (findes i Føtex og Bilka)
- 1 dl soyadrik med vanilje (eller anden plantedrik)
- 1 tsk groft salt
- 100 gram kokosmel
- 1 tsk vaniljepasta eller vaniljepulver
Sådan gør du
- NU bliver det nemt: Kom alle ingredienser i food processoren og kør, indtil det hele er godt blandet sammen og kokosmelet er blendet ud, men uden at være for fint.
- Hæld i en brødform beklædt med bagepapir eller anden beholder og frys i mindst 8 timer eller indtil næste dag.
- Ismassen bliver ikke helt hård og skal ikke tages ud af fryseren, før den skal spises. Den kan nemlig spises med det samme!
Psst…
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på is, så prøv:
Hej Sofie.
Igen vil jeg bare lige sige at jeg æælsker din skrivestil. Måtte lige slå inception op. Og selfølgelig er kondenseret kokosmælk tilsat kokos en opskrift, hvis det da ikke er en decideret opfindelse! Jeg kan nok ikke dy mig for at prøve med at kondensere selv i dåse, har selv produceret konventionel dulce de leche (“Dolcelatte”), så det skal da prøves.
Btw: Én af de store bonuspunkter ved vegansk madlavning er da at der ikke er påbrændte grydebunde mere! Det må være fraværet af protein.
Mange hilsner!
Hej Anne,
Jeg har også overvejet at kaste mig ud i det selv, men du ved … Hvem har tid til dét?! Du må endelig sige til, hvis du prøver det!