Jeg kalder den lige: Gulerodsfritter er det nye! I hørte det her først!
Nogle gange har jeg det med at blive besat af forskellige farver madvarer. Jeg har en idé om, at det har noget at gøre med, at jeg intuitivt ved, at det er den farve, jeg skal spise, hvis jeg mangler et eller andet bestemt. Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg lige nu føler mig enormt tiltrukket af orange mad (hvad indeholder det? C vitamin?) – og det betyder, at jeg lige nu spiser helt enormt meget gulerod, græskar og appelsin.
Græskar er ikke ligefrem det, der mangler her på domænet, men gulerødder er til gengæld et yderst underbehandlet emne, har jeg opdaget. Og det er egentlig synd, for gulerødder er faktisk undervurderet lækkert. Og det underligste er, at jeg faktisk synes, de smager allerbedst, når man gør så lidt ved dem som muligt: lidt olie og salt, og så er den faktisk hjemme.
Derfor er det måske også lidt at trutte i eget horn at kalde det her en opskrift, for der er så lidt arbejde i den, at man næsten ikke engang behøver at åbne en skabslåge. Heldigvis er simpel mad som regel det bedste mad, så hvis I sidder derhjemme lige nu og tænker, at bagte gulerødder lyder som noget man flygtede fra i 80’erne, så er det bare fordi I har glemt, hvor godt det faktisk smager.
Blev der sagt.
Jeg lavede gulerodsfritter den anden dag og spiste dem sammen med linsefrikadeller og persillesovs (FYI: persillesovs lavet på mandelmælk og Naturli smørbar HOLDER), men i aften vil jeg spise dem sammen med en burger og den hjemmelavede mayo, jeg lagde op den anden dag. Med andre ord: EJ, hvor skal jeg have det hyggeligt!
Hvis nogen derhjemme er interesseret i en gulerodsfest som min, så tager det kun 25 minutter.
Ja. Så altsåøh, bare hvis I var i tvivl: Vi har at gøre med en sund, nem, lækker, syndig og snasket opskrift, som kan laves på 25 minutter. Uden indsats. Eller lad mig omformulere: hvad laver du stadig her?
Med ønsket om en god onsdag fyldt med holdbare paraplyer, fyldte tyggegummipakker og den der følelse, når man opdager, at der stadig er chips i posen, selvom man troede, at den var tømt!
Psst…
Hvis du har brug for andre fritter, så tjek:
De nemmeste gulerodsfritter
Ingredienser
- 8 gulerødder Hvis du bruger økologiske gulerødder og skyller dem godt, er det perfekt at lade skrællen sidde på.
- 1 spsk olivenolie
- havsalt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft med grill.
- Skær gulerødderne i stave og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld en lille smule olivenolie over og drys med lidt salt.
- Bag i ovnen under grill i ca. 20 minutter, indtil gulerødderne er sprøde og brunede i kanten - du behøver ikke engang røre i dem undervejs.
- Velbekomme 🙂