Opskrifter/ Vegansk

VEGANSKE FRIKADELLER MED RØDE LINSER OG PEBERFRUGT


Veganske linsefrikadeller

I dag skal det handle om veganske frikadeller med linser og peberfrugt, og det skal det af to årsager: 1) Fordi de er sprøde og lækre på jeg-spiser-bare-dem-allesammen-selv-måden og 2) fordi frikadeller er et universelt sprog, og derfor er det lige præcis dét, du skal servere for dine forældre og venner, der ikke helt forstår, om du egentlig nogensinde spiser normal mad. Det gør du! Du spiser frikadeller! Og du elsker dem!

…Seriøst. Du elsker dem.

Jeg elsker frikadeller, fordi man kan spise dem som snacks, bruge dem i en sandwich eller på en rugbrødsmad, og man kan i øvrigt selv vælge, hvor store de skal være, så hvis man mere er til linsebøffer, så er det intet problem. Food magic!

Disse er lavet med røde linser, peberfrugt og løg, men kan skal være velkommen til at fyre den af med alle de grøntsager, man kan lide, hvilket gør dem til en idéel tøm-køleskabet ret. Og man har ALTID brug for en god tøm-køleskabet ret, ikke sandt? Derudover må jeg indrømme, at jeg bare er virkelig glad for at have frikadellen tilbage i mit liv, hvilket er mystisk, for det var faktisk slet ikke gået op for mig, at jeg havde savnet den. Det var først under et late night snacking spree (jooo, I kender det godt) den anden dag, at det gik op for mig, at jeg faktisk virkelig har savnet at kunne snuppe en hånddelle sammen med et stykke rugbrød sådan en sen nattetime. Og ja, det er nok den mest danske sætning, jeg nogensinde har skrevet. Men seriøst, frikadeller? Det ER sgu da lækkert, hva?

Summa summarum er, at vi skal spise veganske frikadeller fordi:
– Dunser er et sprog, alle taler, og derfor også noget, vores forældre forstår
– De er gode til aftensmad, til madpakken, til at spise i hånden eller som kødboller til f.eks boller i karry
– De kan varieres i det uendelige
– De er baseret på linser og derfor pr. definition lækre
– Se punkt 1

Med ønsket om en god mandag fyldt med kærlighed, kage og kaffe! Jeg håber, at I alle kommer godt igang med jeres uge, hvad enten I skal skrive eksamen, arbejde over eller er på slankekur!



veganske frikadeller

Print Recipe
Veganske frikadeller
Denne opskrift laver ca. 24 stk
Veganske frikadeller
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Veganske frikadeller
Instruktioner
  1. Kog linserne i rigeligt saltet vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre. Overfør dem til en sigte og dræn dem virkelig godt - lad dem gerne stå i 5 minutter og ryst dem ind imellem, så du er helt sikker på, at der er blevet fjernet så meget væske som muligt.
  2. Overfør de kogte, drænede linser til en skål sammen med resten af ingredienserne. Rør godt sammen og smag til med salt og peber. Farsen skal have nogenlunde samme konsistens som en almindelig frikadellefars. Hvis den virker for blød, så tilsæt lidt mere mel, indtil den sidder der.
  3. Stil gerne farsen i køleskabet et par timer - dette trin kan springes over, men det hjælper farsen med at hænge bedre sammen.
  4. Steg frikadellerne et par minutter på hver side i rigeligt olie, indtil de er gyldne og sprøde. Overfør dem herefter til en tallerken med et stykke køkkenrulle, så noget af fedtet absorberes. Velbekomme!
Del denne opskrift

No Comments

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial