Alle opskrifterTilbehør

VEGANSKE FRIKADELLER MED RØDE LINSER OG PEBERFRUGT


Veganske linsefrikadeller

I dag skal det handle om veganske frikadeller med linser og peberfrugt, og det skal det af to årsager: 1) Fordi de er sprøde og lækre på jeg-spiser-bare-dem-allesammen-selv-måden og 2) fordi frikadeller er et universelt sprog, og derfor er det lige præcis dét, du skal servere for dine forældre og venner, der ikke helt forstår, om du egentlig nogensinde spiser normal mad. Det gør du! Du spiser frikadeller! Og du elsker dem!

…Seriøst. Du elsker dem.

Jeg elsker frikadeller, fordi man kan spise dem som snacks, bruge dem i en sandwich eller på en rugbrødsmad, og man kan i øvrigt selv vælge, hvor store de skal være, så hvis man mere er til linsebøffer, så er det intet problem. Food magic!

Disse er lavet med røde linser, peberfrugt og løg, men kan skal være velkommen til at fyre den af med alle de grøntsager, man kan lide, hvilket gør dem til en idéel tøm-køleskabet ret. Og man har ALTID brug for en god tøm-køleskabet ret, ikke sandt? Derudover må jeg indrømme, at jeg bare er virkelig glad for at have frikadellen tilbage i mit liv, hvilket er mystisk, for det var faktisk slet ikke gået op for mig, at jeg havde savnet den. Det var først under et late night snacking spree (jooo, I kender det godt) den anden dag, at det gik op for mig, at jeg faktisk virkelig har savnet at kunne snuppe en hånddelle sammen med et stykke rugbrød sådan en sen nattetime. Og ja, det er nok den mest danske sætning, jeg nogensinde har skrevet. Men seriøst, frikadeller? Det ER sgu da lækkert, hva?

Summa summarum er, at vi skal spise veganske frikadeller fordi:
– Dunser er et sprog, alle taler, og derfor også noget, vores forældre forstår
– De er gode til aftensmad, til madpakken, til at spise i hånden eller som kødboller til f.eks boller i karry
– De kan varieres i det uendelige
– De er baseret på linser og derfor pr. definition lækre
– Se punkt 1

Med ønsket om en god mandag fyldt med kærlighed, kage og kaffe! Jeg håber, at I alle kommer godt igang med jeres uge, hvad enten I skal skrive eksamen, arbejde over eller er på slankekur!veganske frikadeller

Print Recipe
Veganske frikadeller
Denne opskrift laver ca. 24 stk
Veganske frikadeller
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Veganske frikadeller
Instruktioner
 1. Kog linserne i rigeligt saltet vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre. Overfør dem til en sigte og dræn dem virkelig godt - lad dem gerne stå i 5 minutter og ryst dem ind imellem, så du er helt sikker på, at der er blevet fjernet så meget væske som muligt.
 2. Overfør de kogte, drænede linser til en skål sammen med resten af ingredienserne. Rør godt sammen og smag til med salt og peber. Farsen skal have nogenlunde samme konsistens som en almindelig frikadellefars. Hvis den virker for blød, så tilsæt lidt mere mel, indtil den sidder der.
 3. Stil gerne farsen i køleskabet et par timer - dette trin kan springes over, men det hjælper farsen med at hænge bedre sammen.
 4. Steg frikadellerne et par minutter på hver side i rigeligt olie, indtil de er gyldne og sprøde. Overfør dem herefter til en tallerken med et stykke køkkenrulle, så noget af fedtet absorberes. Velbekomme!
Del denne opskrift

8 kommentarer

 1. Hej 🙂 de ser super lækre ud. Dem må jeg prøve! Kender du evt næringsindholdet i dem? 🙂

  1. Hej Christina 🙂 De er altså også virkelig bare min favoritmad! Nej, det gør jeg desværre ikke, da jeg af princip er holdt op med at måle og veje min mad (det tog overhånd), men du kan få mange apps, hvor man kan indtaste ingredienserne i et måltid og så få det nogenlunde næringsindhold 🙂 Håber, at du kan bruge opskriften alligevel. Hav en dejlig dag! Kh Sofie

  1. Hej Cecilie,

   Det har jeg faktisk aldrig prøvet, men mit bud vil være, at det kan du godt. De bliver bare nok ikke helt så sprøde 🙂

   Kh Sof

 2. Hej. De ser så lækre ud at jeg gerne vil forsøge at lave dem. Vi er to voksne der nu har to studerende børn der er flyttet hjemmefra og nu vil vi til at minimere vores kødforbrug.
  Jeg er kommet til at købe to poser grønne linser kan jeg bruge dem?
  Mvh Annitta

  1. Hej Annitta,

   Tak for din besked. Jeg kan kun støtte op om jeres beslutning med at minimere jeres kødforbrug
   Jeg tror sagtens I kan bruge grønne linser, hvis I koger dem og bagefter moser dem f.eks. med en kartoffelmoser, så i hvert fald 2/3 af dem er bristet. Min erfaring er, at linsefars sagtens kan laves på den måde, hvis man bare prøver sig lidt frem. Det er lidt svært at sige, om der så evt. skal mere eller mindre mel i, men farsen skal føles lidt som en almindelig frikadellefars. Den skal være fugtig, men kunne formes uden at falde fra hinanden. Held og lykke med projektet. Lad mig endelig høre, hvordan det bliver 🙂 kh Sofie

 3. Hej Sofie.

  Denne opskrift lyder nem og den MÅ jeg prøve.
  Har du ideer til mad med kikærter… ikke alt for tidskrævende.
  Super lækre foto af retterne .
  Kh Suzette
  Ps: glæder mig til at høre fra dig.

  1. Hej Suzette,
   Tusind tak skal du have. Jeg håber du får glæde af opskriften 🙂
   Kikærter kan bruges til uendeligt mange ting, f.eks. falafel eller i gryderetter og stuvninger, hvor man normalt ville bruge kød.
   Hvis du er på udkig efter en hurtig opskrift, så prøv f.eks. den her stuvning med søde kartofler og kokosmælk: http://knaehoejkarse.dk/lunstuvning-med-soede-kartofler/

   Den er en af mine favoritter 🙂

   Kh Sofie

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial