Alle opskrifter/ Dessert

HJEMMELAVEDE REESE’S PEANUT BUTTER CUPS I KÆMPE SKALA (UNDSKYLD. PÅ FORHÅND.)

Jo. JO, jeg gjorde. Det er søndag, det er eksamensperiode og der er frost døgnet rundt. Med andre ord er alle mine principper om sundhed og mådeholdenhed røget gerade ud ad vinduet og er blevet erstattet af en meget stor trang til raffineret sukker.

Jeg har en (meget stor) svaghed for usselt slik af den amerikansk producerede slags. Særligt Reese’s peanut butter cups står mit hjerte nært.  De har den helt rigtige smag af billig chokolade, mangelsygdomme og selvfølgelig peanut butter, som jeg virkelig begræder, at danskere endnu ikke rigtigt har fået øjnene op for. Reese’s koster det samme som ægte guld i DK, men i England har man råd til at købe dem i kilovis og slæbe dem hjem i sin kuffert.

Efter min mening den eneste rigtige måde at pakke på. Det plejer at se nogenlunde sådan her ud:

988230_10201220479296967_1582907676_n

Hvis du deler min kærlighed for peanut butter, så kommer du til at hade mig for denne her opskrift. Eller også får du lyst til at indstille mig til et ridderkors. Det kommer nok an på, hvor meget du er på slankekur. De tager 10 minutter at lave, de skal ikke bages og de er fantastiske. På alle måder. De her barer er en variation over en opskrift, jeg lavede for mange år siden. Dengang kan jeg huske, at forfatteren beskrev dem som “the perfect after school snack”. Man kan ikke andet end at elske USA, hva? Jeg anbefaler nu ikke, at man propper dem i børn ( medmindre man trænger til at få sine gardiner revet ned eller straks skal aflevere nævnte børn hos deres forældre bagefter, altså). Jeg havde overvejet at skrive, at os voksne(?) mennesker også bør spise dem moderat. Hæ. Men dét hænger vist ikke sammen med, at jeg selv spiste nærmest hele bradepanden. På 2 dage.

Er det sundt? Nej. Nej, det er det ikke. Får man akut behov for at lægge sig ned og drikke en masse vand og sige undskyld? Ja. Ja, det gør man. Jeg har altid virkelig svært ved at vurdere, om jeg helst vil spise noget virkelig usundt ind imellem, eller om jeg hellere vil lave sundere alternativer og spise det oftere. Og så er der de tidspunkter, hvor jeg bare undgår at tænke på det og fylder en bradepande med blendet Digestive og smør. Oh well. Heldigvis holder de sig fint i fryseren, så man kan fryse dem ned og overbevise sig selv om, at man ikke skal spise det hele på én gang (desværre synes jeg, det smager lige så godt frossent og kan spise det direkte fra fryseren, men det er en anden historie….)

Jeg har stadig ét stykke tilbage liggende i køleskabet, og jeg har gemt det, kun fordi jeg ikke vil opleve den tomme følelse, der kommer, når der ikke er mere…. Men jeg tror altså lige, jeg henter det.
Veganske Reese’s peanut butter cups

1-20 personer alt afhængig af, hvor meget selvrespekt, man råder over

Noter: Jeg har både prøvet at lave disse barer med og uden flormelis. Du kan lave dem uden flormelis, hvis du i stedet bruger dobbelt så mange Digestives. Det smager lidt mere bittert og får en meget mindre så sød smag, som jeg godt kan lide, men til gengæld smager de meget mere autentisk af Reese’s, hvis man følger opskriften herunder. Vælg selv!

Ingredienser
250 gram Smørbar fra Naturli (brug almindeligt smør, hvis du ikke går op i, om det skal være vegansk)
½ pakke Digestives (200 gram)
3 dl flormelis
1 glas peanut butter (350 gram)
200 gram chokolade 80% (sørg for at tjekke, om der er mælkepulver i, hvis du er veganer)

Fremgangsmåde

 • Start med at blende Digestive kiks til mel i en foodprocessor (Og ja, det er nok den mest tilfredsstillende aktivitet. Nogensinde.)

 • Hæld de blendede Digestives i en skål og tilsæt peanut butter (jooo, det hele!) og flormelis.

 • Smelt smørret i en gryde og hæld det over peanut butter/kikseblandingen.

 • Rør det sammen med en ske (eller hænderne, hvis man er til den slags – det er ret terapeutisk!)

 • Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad. Imens lægges peanut butter/smør/flormelis/kikse-massen i et mellemstort fad beklædt med bagepapir. Størrelsen er ikke så vigtig, massen skal bare kunne spredes jævnt ud. Du kan også bruge muffinsforme, hvis du hellere vil lave dem i portionsstørrelser.

 • Chokoladen hældes over og fordeles jævnt med en dejskraber.

 • Efter ca. 45 minutter i fryseren eller køleskabet, burde den være til at skære ud…. Og så er det bare at gå amok! Tak mig senere.

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Årets Grand Prix snack: Næsten sunde browniebarer med peanut butter – Knaehoej karse
  05/15/2016 at 14:35

  […] for det involverer åbenbart altid chokolade og peanut butter. Denne her er en hel del sundere end peanut butter cups, da den hverken indeholder smør eller sukker, og den er en del mere konfekt-agtig, svampet og […]

 • Reply
  Ida Nielsen
  03/10/2017 at 11:55

  Hej, Jeg tænker at afprøve din opskrift på penuat butter cups til min universitetsklasse og den er perfekt, da jeg pt ikke har nogen ovn. Jeg har dog nogle spørgsmål:
  Hvorfor blander du ikke chokoladen med lidt smør – bliver den så for blød?
  Hvis det er en peanut butter, der allerede indeholder sukker, er flormelis så nødvendig?
  Hvorfor bruger du digestive?
  Tror du den kan laves i mindre skala a la muffinsforme?

  Mange tak for dit svar,
  Ida 🙂

  • Reply
   Sofie
   03/10/2017 at 12:03

   Hej Ida,

   Du kan sagtens blande chokoladen med lidt smør, hvis du vil – ægte peanut butter cups har jo også en meget blød chokolade, så det ville nok passe fint, jeg er bare helt vild med det knæk smeltet chokolade uden smør giver.
   Jeg tror, at flormelis under alle omstændigheder er nødvendig, da peanut butter med sukker, i hvert fald efter min mening, ikke smager særlig sødt, men du kan jo altid lave det uden og se, hvad du synes. I forhold til Digestive, så har jeg prøvet noget forskelligt, men jeg synes det er dem, der giver den mest autentiske peanut butter cups følelse. Jeg har også forsøgt at gennemskue ingredienslisten på ægte peanut butter cups, og det er nogenlunde det samme, de har gang i. 🙂
   Du burde kunne bruge lige de forme, du vil – det vigtigste er, at de får lov at stivne.
   Jeg ELSKER denne her opskrift og for mig fungerer den hver gang, men jeg er altid interesseret i at høre, hvis nogen laver ændringer i opskriften, så lad mig endelig høre, hvad du ender med!

   God fredag!
   Kh Sofie

 • Reply
  Knæhøj Karse: Mest populære opskrifter i 2017
  12/29/2017 at 17:23

  […] 10: HJEMMELAVEDE REESE’S PEANUT BUTTER CUPS (OPSKRIFT HER) […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial