Siden jeg fik corona, har jeg ikke rigtigt kunne smage noget ud over citrusfrugter. Dem kan jeg smage bagerst på tungen, og det føles virkelig rart at kunne smage noget, så jeg spiser helt absurd mange citrusfrugter lige nu.
Og det er jo sådan set meget godt, for det betyder, at man begynder at få alle mulige gode idéer med dem!
Og den her citrussalat med appelsin, grapefrugt, agurk, løg, mynte og vinaigrette, det ER en god idé! En rigtig god idé faktisk! Det er saftigt, sødt, syrligt, friskt, sprødt og en fantastisk salat både som tilbehør eller som en god frokost på en solrig dag.
Med ønsket om en skøn dag fyldt med nye playlister, intakte smagsløg og ærlige ejendomsmæglere!

Citrussalat med vinaigrette
Ingredienser
Salat
- 1/2 agurk, halveret og skåret i skiver
- 2 appelsiner
- 2 grapefrugter
- 1/2 løg, skåret i skiver
- Frisk mynte
- Evt. hasselnødder som drys
Vinaigrette
- Overskydende saft fra citrusfrugterne
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk. sennep
- 2 spsk. agavesirup
- 1 spsk. hvidvinseddike
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær agurken, og læg den ud på et serveringsfad.
- Skær enderne af appelsin og grapefrugt, og brug en kniv til at skære skrællen af, så der kan skæres skiver af de nøgne citrusfrugter. Læg skiverne ovenpå agurken, og top med det skårne løg.
- Der er med garanti overskydende citrussaft på dit skærebræt. Hæld det over i en skål, og bland ingredienserne til din vinaigrette heri. Rør godt, indtil al senneppen er rørt ud, og den er helt fed og lækker.
- Hæld skefulde af vinaigretten over salaten, og top med hakket mynte og evt. hakkede hasselnødder. Lækkert!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på salat, så prøv: