Hej søndag!
Normalt er søndag ikke en dag, jeg som sådan byder velkommen med kærlighed og varme, men det er mest fordi det er dagen før mandag og lugter alt for meget af alle de gøremål, man heller ikke i denne uge er kommet i bund med. Denne søndag er dog lidt noget andet, for jeg skal ikke tidligt op i morgen, det sner udenfor, min kaffe er varm og Grand Prix sæsonen er skudt igang, hvilket betyder, at der er kage i køleskabet.
Jeg kan lige holde til det. Og noget andet, jeg på alle måder godt kan holde til, er disse fyldte dadler med peanut butter og chokolade, fordi øhm, hallo!
Dadler. Chokolade. Peanut butter. Det er måske tre af de ting, jeg elsker mest i verden. Og denne opskrift har dem alle tre!
Konceptet er helt enkelt at fjerne stenen fra en dadel, fylde den med peanut butter og overtrække den med mørk chokolade. Ingen underlige ingredienser, ikke noget der skal hakkes eller tilberedes. Bare ren kærlighed. Og som ekstra bonus: når man lægger dem i fryseren, så bliver de ikke helt gennemfrosne, men i stedet helt chewy, som karamel. Det bliver et stort ja tak herfra!
Det er så nemt, at det kan overskues på en søndag, men så lækkert, at man nærmest føler det er lørdag.
Nu må jeg gå. Jeg har en masse kalorier, der skal indtages. Et hårdt job, men nogen må jo gøre det.
Med ønsket om en god søndag fyldt med sne, varm kaffe og gode ting i køleskabet!

PEANUT BUTTER FYLDTE DADLER MED CHOKOLADE
Ingredienser
- 15 friske dadler
- 100 gram mørk chokolade 85 %
- peanut butter
Sådan gør du
- Fjern forsigtigt sten fra dadlerne og fyld dem med en lille skefuld peanut butter.
- Smelt den mørke chokolade over vandbad eller i mikroovnen og overtræk de peanut butter fyldte dadler.
- Lad dem tørre lidt på et stykke bagepapir og opbevar dem herefter i køleskabet eller fryseren. Jeg kan bedst lide at have dem i fryseren - så bliver de ikke stenhårde, men i stedet helt chewy, lidt som karamel. Haps!