Go Back

Veganske chokolademuffins

Forb. tid10 min
Bagetid25 min
Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel
  • 200 gram sukker
  • 75 gram kakao
  • 1 tsk instant kaffe
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1,25 dl smagsneutral olie (130 gram)
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2,5 dl plantedrik (jeg brugte havre)
  • 100 gram valgfri vegansk chokolade, hakket

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn.
  • Sæt en sigte over en skål og kom alle de tørre ingredienser, undtagen hakket chokolade, i.
  • Rør sammen med alle våde ingredienser. Ingen grund til at finde elpiskeren frem - et piskeris gør tricket. Pas på ikke at piske for meget.
  • Hak chokoladen som du nu synes og vend i dejen.
  • Fyld dine muffinsforme med dejen (jeg brugte sådan en muffinbageplade, som jeg havde sat muffinforme i). Fyld formede godt, så der kommer top på. Hos mig passede det perfekt med 12 muffins.
  • Bag i ovnen i 25 minutter, indtil de har fået god top. Prik i dem med en kødpind for at se, om de er færdige, men vær opmærksom på, at vegansk bagværk ofte kan føles meget ufærdigt, når man mærker på det. Så du skal ikke blive bange, hvis der er lidt mush-mush action going on - kagen kan sagtens være færdig alligevel!
  • Tag ud af ovnen og lad køle af. Spis som de er, eller top med glasur. Velbekomme!