Alle opskrifter/ Dessert

VEGANSK BROWNIE, DER RENT FAKTISK KUN SMAGER AF KAGE – LAVET MED KUN 3 INGREDIENSER!


Vegansk brownie
Hey. Stop lige dér! Jeg ved, hvad du tænker. Og jeg er helt med. Jeg tænkte det også. Der er flere ting her, der ikke hænger sammen. Jeg nævner i flæng: det er glutenfrit, vegansk, palæo og fuldstændig frit for raffineret sukker. Og det smager godt. Vi kan lige så godt tage snescooteren til helvede med det samme.

Men lad mig lige forklare! Jeg kunne selvfølgelig aldrig finde på RIGTIGT at påstå, at det her er en brownie, for ret beset er det næsten for sundt til at være en dessert. Meeen lad mig nu alligevel, bare for sjov, tillade mig at kalde den en kage og forklare, hvorfor det er genialt! Når det kommer til sukker, finder jeg altid mig selv splittet. Jeg kan aldrig finde ud af, om jeg helst vil gå all in en sjælden gang imellem, eller om jeg hellere vil lave et sundere alternativ og så til gengæld gøre det lidt oftere. 99% af gangene vælger jeg den fuldfede version – jeg har stor respekt for raffineret sukker og synes alt andet er blasfemisk – men ind imellem sker det, at noget smager så yderst rimeligt, at man må vige fra sine principper og byde opskriften velkommen i klubben. OGSÅ selvom den ikke indeholder hverken smør eller rigtig chokolade (yikes!) … Med en pistol for panden ville jeg nok stadig vælge den fuldfede version, jeg vil ikke lyve, men jeg må sige, at der er en hel verden der er blevet åbnet for mig, efter jeg har opdaget, at jeg både kan spise noget, der umiskendeligt minder om kage, bare uden efterfølgende at være nødsaget til at ligge i sengen med hjertebanken og en kvalm fornemmelse. Når jeg er gået all in i et kagefeast plejer jeg som regel at føle en form for madtømmermænd dagen efter – for slet ikke at nævne de moralske af slagsen – men heller ikke de kom. Det er en opdagelse af de helt store, ikke mindst fordi det åbner muligheden for at spise kage til morgenmad og alle dagens andre måltider, uden for alvor at skamme sig.  Så nu bøjer jeg mig. Sgu.

20160313_132008 (2)
20160313_132215 (2)
20160313_132135 (2)
Da jeg stod med en kageform fyldt med intet andet end kakao, bananer og peanutbutter må jeg indrømme, at jeg var noget skeptisk. Jeg kunne slet ikke se, hvordan det overhovedet skulle kunne bage og lod den nok også bage lige 5 minutter for længe af samme grund. Heldigvis blev min bekymring gjort til skamme, for da den havde stået i køleskabet nogle timer var den pludselig helt fast og til at skære af. Og hvad endnu mere magisk er: den smagte meget bedre dagen efter! Det troede jeg ikke skete med andet end gryderetter og pizza! Mirakler kommer i alle former og størrelser!

Man kunne være en snedig rad og bare blende det hele, men jeg har forsømt motionen her på det sidste, så jeg forbrændte lidt kalorier ved at mose bananerne med en kartoffelmoser og blande det hele sammen med mine bare næver. Det resulterede i nogle små, udsøgte stykker af banan, som var meget velkomne. Men selvfølgelig: Hvis du principielt er modstander af sporadiske stykker banan, så ville jeg helt klart ty til elektronikken.

Ok. Jeg stopper nu. Men en sidste ting: Hvis jeg skulle lave den igen (og lad os bare være ærlige: det skal jeg nok), så ville jeg eksperimentere med at tilsætte vanilje eller hakkede nødder. Og så ville jeg i øvrigt spise den med lukkede øjne, for meget kan man sige om den, men køn, det er den ikke. Til gengæld er den smuk indvendigt. Åh. Suk. Er jeg den eneste, der har en glædeståre i øjenkrogen?


Vegansk brownie med 3 ingredienser

Ingredienser
3 overmodne bananer
3 store spsk peanutbutter (jeg brugte crunchy) eller en anden form for nøddesmør
0,6 dl kakao

Fremgangsmåde
▪ Tænd ovnen på 175 grader varmluft og beklæd en brødform med bagepapir.
▪ Kom bananerne i en skål og mos dem godt med en kartoffelmoser eller en gaffel.
▪ Smelt peanutbutter i mikroovnen eller i en gryde ved middel varme, til det er flydende.
▪ Tilsæt smeltet peanutbutter og kakaopulver til skålen med bananer og bland det hele godt sammen, indtil det er en sammenhængende masse
eller drop alt det manuelle arbejde og blend det hele!
▪ Fordel massen ligeligt i brødformen og bag i ca. 30 minutter, eller indtil den er gennembagt. Den må gerne virke lidt for blød – den skal nok blive fast, når den køler af.

20160313_131813 (2)
20160313_131948 (2)
20160313_132333 (2)

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Årets Grand Prix snack: Næsten sunde browniebarer med peanut butter – Knaehoej karse
  05/17/2016 at 17:47

  […] en del mere konfekt-agtig, svampet og faktisk, hvis jeg må være så fri, i en helt anden liga end brownien – måske bare fordi den har flere komponenter, heriblandt glasur, som altid er velkomment. […]

 • Reply
  TofuNeverScreams
  07/14/2016 at 0:34

  Det ligner et ubagt rugbrød jeg engang fik ondt i maven af fordi jeg havde travlt, kan man komme glasur på?

  • Reply
   Sofie
   07/15/2016 at 12:01

   Man kan komme glasur på alt!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial