Lykken er en stor skål med mørk, intens bolo og et glas rød saft – enten i voksen eller børneversionen.
Der findes så mange opskrifter på vegansk bolognese, og jeg har virkelig mange af dem i kartoteket allerede. Den her er virkelig intens i smagen – meget mørk og fuld af smag, og virkelig kødfuld, hvis man da ellers ka’ sige det om noget, der ikke er kød i – og det kan jeg, for jeg betaler trods alt i dyre domme for at få lov til at udtale mig her på domænet.
Du kan snuppe opskriften lige her, og så kan du ellers lige komme igang ☀️🥂🥳
Bolognese
Ingredienser
- 250 gram markchampignon
- 2 spsk. olivenolie
- 100 gram valnødder
- 3 stængler bladselleri, skåret i fine tern
- 1 gulerod, skåret i fine tern
- 1 løg, hakket fint
- 4 fed hvidløg
- 1/2 tsk. tørret timian
- 1/2 tsk. tørret salvie
- 1/4 tsk. tørret rosmarin
- 1 tsk. tørret basilikum
- 1 tsk. paprika
- 1/2 tsk. chiliflager
- 1 tsk. sukker
- 1/2 tsk. sort peber
- 1 spsk. soyasauce
- 2 spsk. engelsk sauce
- 1 tsk. lys miso (kan udelades eller erstattes af en grøntsagsbouillonterning)
- 1 spsk. balsamico
- 3-4 laurbærblade
- 1 dåse hakkede, flåede tomater
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 dl rødvin
- 2 dl havredrik (kan erstattes med vand)
- 300 gram vegansk hakket kød (jeg brugte Next Level fra Lidl, du kan bruge hvad du har lyst til)
Sådan gør du
- Hak champignon, og steg på en pande UDEN fedtstof, indtil de er lækre og brune, og al væsken er fordampet.
- Tilsæt olien, og steg valnødder, selleri, gulerødder, løg og hvidløg i ca. 5 minutter.
- Tilsæt det hakkede “kød”, og steg videre, ca. 3 minutter.
- Tilsæt resten af ingredienserne til gryden, rør rundt, og lad det simre uden låg i 2-3-4-5 timer - jo længere, jo bedre. Men vigtigst af alt skal du kunne smage, at der ikke længere er en bitter alkoholsmag fra rødvinen.
- Spis med store mængder pasta.
Psst …
Hvis du har lyst til at prøve andre opskrifter på bolognese, så prøv: