Opskriften, du har ventet på: Vegansk bananbrød med kakao og olivenolie! OMG!
Ja, okay. Jeg ved godt, at jeg lige har delt en opskrift på bananbrød.
Men hvor det andet bananbrød var en genial mellemting mellem et bananbrød og en kanelsnegl, er det her en genial blanding af bananbrød og chokoladekage. Det er fugtigt, svampet, snasket, intenst – og samtidig helt perfekt smagt til med olivenolie (som du altså ikke kan smage!), kokossukker og kaffe, som alt sammen er med til at give det en mørk, intens smag, der fungerer sindssygt godt med de søde bananer.
Vegansk bananbrød med chokolade er:
- Verdens nemmeste opskrift
- Virkelig hurtig at bikse sammen
- En god måde at komme af med overmodne bananer på (stop madspild jo!)
- En virkelig god undskyldning for at spise smør på kage!
Så hvis du har et par overmodne bananer tilbage i frugtskålen, en sjat kold kaffe fra i morges eller andre gode undskyldninger for at bage kage, så har du hermed min tilladelse til at komme igang!
Med ønsket om en skøn dag fyldt med ingen sand i sofaen, ingen spindelvæv i krogene og gulve, der vasker sig selv!
Svampet bananbrød med chokolade og olivenolie
Ingredienser
- 3 overmodne bananer
- 200 gram kokossukker
- 240 gram hvedemel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 45 gram kakao
- 1.5 tsk. bagepulver
- 1/4 tsk. salt
- 1 dl olivenolie
- 1 dl sort kaffe
- 1 spsk. æblecidereddike
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Mos bananerne med en gaffel eller kartoffelmoser i en stor skål. Brug en elpisker til at røre sammen med resten af ingredienserne.
- Kom i en smurt brødform, og bag i ca. 25-30 minutter, indtil der er sprækker på toppen.
Psst ..
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på chokoladekage, så prøv: