Er I klar til den nemmeste, lækreste veganske nice cream, som ikke skal i ismaskinen – og som er lavet på bananer, dadler og peanut butter (læs: du må spise den til morgenmad)?
Der er mange holdninger til den hellige treenighed. Som idéhistoriker ved jeg, hvordan den slags emner kan give anledning til uroligheder i årtier og århundreder.
Men jeg er her for at fortælle, at jeg ved præcis, hvor og hvad, den er: Banan. Peanut butter. Og dadler. Simple as that. Der findes mange andre gode kombinationer i verden, men når det kommer til smagskombinationer, er det BOM-BEN.
Og ja: jeg var engang også én af tvivlerne. Én af dem, der kun grinede ved tanken om, at nogle mennesker oprigtigt anser is lavet på bananer som rigtig is.
Joooke.
Ja. Men jeg tvivler ikke længere. For jeg ELSKER den her nice cream så meget, at den har manet al min tvivl i jorden og i stedet gjort mig til typen, der permanent har frossen frugt i fryseren (seriøst. Det er et problem herhjemme. Altanfyr er rasende over det).
Der er i mine øjne 4 hemmeligheder bag en god nice cream:
- Sørg for, at dine bananer er så overmodne som muligt, når du fryser dem ned. Altså, de skal være så modne, at du aldrig kunne drømme om bare at spise dem. Så er de gode til is. Og banankage. Og elsker vi ikke bare en undskyldning for at lave begge dele?!
- Tilsæt noget fedt til din nice cream i form af nøddesmør. Makes aaaall the difference.
- Dadler. Oh.My.God. Dadler! Altid dadler!
- Medmindre man har en sindssyg blender, er nice cream som regel mere smoothie bowl agtigt, end det er egentlig is, når det er færdigt. Tricket er derfor at lade det stå 1-2 timer i fryseren, til det er blevet så fast, at man kan scoope kugler af det. Det gør altså bare oplevelsen lidt mere is-agtig! Hvis du lader isen stå for længe i fryseren, kan den til gengæld godt have tendens til at krystallisere lidt … Men det går som regel væk, hvis du lader den tø lidt op på køkkenbordet inden (og jeg har alligevel altid spist al min is lynhurtigt, så det er aldrig nødvendigt for mig).
Og således beriget med insider nice cream viden … Hvad er der specielt ved den her is?
Det specielle ved den her is er, at den IKKE smager af banan. Den smager egentlig heller ikke så meget af peanut butter – men den smager af kardemomme, som jeg elsker, og så minder den mig meget om cookie dough. Den er cremet, blød og lækker – og ikke mindst fyldt med kæmpe meget mørk chokolade, som trods alt aldrig har skadet nogen.
Den kan bogstavelig talt laves på 5 minutter og kræver sådan set bare, at du altid har frosne bananer klar i fryseren (men hvilken veganer har ikke dét efterhånden?).
Okay, jeg er ved at dø af hedeslag … Er I også? Skulle vi så ikke bare tage at komme igang?
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med hovedbundsmassage, kolde drinks på terrassen og noget med sovs på!
COOKIE DOUGH NICE CREAM MED PEANUT BUTTER OG BANAN
Ingredienser
- 6-7 frosne bananer
- 6 udstenede dadler
- Lidt salt
- 1 tsk kardemomme
- 2 spsk peanut butter (eller anden nøddesmør)
- 1 dl plantedrik
- 50-100 gram mørk chokolade (tjek, at den er vegansk)
Sådan gør du
- Kom alt, undtagen chokoladen, i en food processor eller blender og kør, indtil du har en lækker, smooth is. Bland med hakket chokolade og spis den med det samme eller kom den i en beholder og lad den fryse i 1-2 timer, så den bliver lækker og scoopable.
- Står isen for længe, kan den godt krystallisere lidt - men det hjælper at lade den tø op på køkkenbordet, hvis den er blevet lidt for bundfrossen.
- Spis og vær glaaad!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre iskolde opskrifter, så prøv:
Det vil jeg prøve at lave næste gang
Syntes dog den lyder lidt dyr på kcal fronten jeg plejer bare at lave NiceCream af bananer (2-3 stk), raw kakao (ca. 20 gr.) og lidt væske (3 spsk mandelmælk oftest) ✌️
Derefter tilsætter jeg blot nogle bær efter godtbefindende -så lander en portion på 310 gr på kun 250 kcal
Hej Thorzen, det har du nok ret i – jeg tror sådan en portion ender på en 500-600 kcal MEN jeg spiser det heller ikke, for at det skal være en kalorielet udgave af is – jeg spiser det, fordi jeg synes det er absurd lækkert (og rent faktisk stadig bidrager med noget godt til kroppen, i modsætning til almindelig is) ☺️ Men jeg laver også din udgave, når det skal være lidt lindre fancy