Okay. Du har lyst til noget lækkert? Du har har lyst til noget sprødt? Du har lyst til at dyppe det i chilimayo?
Min ven: Du er kommet til det helt rigtige sted!
Venner. Veeenner, venner, venner. I dag skal vi til noget sprødt. Noget lækkert. Noget overdådigt. I har ventet længe på det, jeg ved det. Og nu er det nu!
Jeg synes tit, det kan være lidt svært at finde ud af, hvordan man skal sammensætte veganske måltider. Selvom jeg efterhånden har gjort det i så mange år, kan selv min fantasi være udtømt, og jeg kan også godt falde i køderstatningsfælden og bare lave en schnitzel eller nuggets. Det er også lækkert, og det skal der også være plads til.
Men jeg elsker også, når man kan lægge noget andet på tallerkenen, der består af mere rene råvarer, og som stadig er sprødt og færdigrets-agtigt.
Og dét er de her buffalo tofu sticks! De kan spises, som de er, fx til en forret, eller de kan skæres i tern og bruges i fx salat, hvilket jeg tit gør. De kan også serveres som tilbehør i stedet for kød.
Jeg tror, at det er den eneste ret, der kan få folk, der ikke kan lide tofu, til at kunne lide tofu. For åh gud, de er lækre.
Hvis man spiser dem brandvarme med noget chilimayo eller en syrlig dressing på, ik’ … Det tror jeg simpelthen ikke på, at nogen mennesker i verden kan modstå.
Du kan både lave dem i ovnen (det er nemt, og du slipper for olie), eller du kan stege dem i rigeligt olie, så de bliver helt gyldne og sprøde. Begge dele, må man sige, er absurd lækkert.
Buffalo tofu sticks er:
- Sprøde og lækre
- Geniale både som tilbehør og forret
- Nemme at lave
- Spicy og krydrede
- Bare lækre. Lav dem, okay?
De er lynhurtige at bikse sammen, så jeg vil ikke opholde dig mere, for jeg synes sådan set bare, du skal komme igang!
Med ønsket om en skøn dag fyldt med dug på græsset, fyldte vinkøleskabe og æbler med det helt rigtige knæk!
Panerede tofu sticks
Ingredienser
- 400 gram fast tofu
- 6 spsk maizena
- 1 dl smagsneutral plantedrik eller havre cuisine
Raspblanding
- 2.5 dl pankorasp
- 2 spsk olivenolie
- 1/2 tsk paprika
- 1/4 tsk cayenne
- 1/2 tsk fint salt
- 1 spsk tørrede purløg eller tørret persille
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Stil en bageplade med bagepapir klar.
- Skær tofuen ud i aflange sticks, og tør dem tørre med lidt køkkenrulle.
- Hæld maizena op i en tallerken og mælk op i en skål hver for sig.
- Bland pankoblandingen, så al olivenolien er inkorporeret.
- Vend dine tofusticks først i maizena, så i plantedrik, og så i pankoblandingen, så de er helt dækkede.
- Læg på bagepladen, og bag i ovnen. Det er en god ide at vende et par gange undervejs, så det bliver sprødt hele vejen rundt. I alt skal de være i ovnen 25-30 minutter. Alternativt kan du stege dem sprøde i olie (det er også absurd lækkert!).
- Server med chilimayo, skær i tern og brug i en salat, eller server som alternativ til kød.
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre sprøde lækkerier, så prøv: