Veganske fiskefileter aka Fredsfisk er den lækreste, sprødeste, veganske opskrift, du aldrig kan leve uden!
Er I klar til de sprødeste, veganske fiskefileter, som vil gøre livet bedre?
LOL, dumt spørgsmål. SELVFØLGELIG er I klar!
Veganske fiskefileter. Pastinakfileter. Eller bare fredsfisk. I kender dem – og nu får I verdens bedste opskrift!
Fredsfisk er noget, vi spiser hele året herhjemme. Et stykke rugbrød med Fredsfisk og hjemmerørt remoulade slår seriøst selv de mest komplicerede retter.
På ethvert julebord hører fiskefileter til – og her er Fredsfisk ingen undtagelse. Sidste år holdt vi en fest op til jul, hvor jeg havde lavet vegansk julefrokostbord, uden at fortælle nogen, at tingene var veganske. Og jeg fik SÅ mange komplimenter for mine gode fiskefileter, som ingen opdagede ikke havde set skyggen af fisk – DING DING DING!
Endnu et kvalitetsstempel er, at Altanfyr ELSKER dem og faktisk næsten ligefrem foretrækker dem frem for ægte fiskefileter, fordi de bliver så knassprøde. Det gør de både, fordi jeg panerer dem i panko, som jeg synes giver et langt sprødere resultat end almindelig rasp – meeen også fordi jeg altid kommer til at friturestege dem.
Lidt. Okay, meget.
JEG FRITURESTEGER DEM og jeg gider ikke have dårlig samvittighed, for det er fucking lækkert, okay?!
Seriøst. Lækkert.
Veganske pastinakfileter er:
- Sprøde og fedtede
- Fyldt med umami
- Perfekte som de er eller oven på et stykke rugbrød
- Billige
- Nemme at lave
- Lækre nok til at overbevise ALLE om at spise vegansk!
INGEN kan blive sure over at få serveret de her fileter – så næste gang du bliver bedt om at tage en ret med til julefrokosten, så ved du godt, hvad du tager med, yes?
Er I klar til noget sprødt, lækkert, overvældende lækkert?
Godt. Så lad os komme igang!
Med ønsket om en god dag fyldt med DRs genudsendelse af Matador, ægte gode kram og penge i pungen!
Fredsfisk - sprøde veganske fiskefileter
Ingredienser
- 4 store pastinakker (ca. 550 gram)
"Æggeblanding"
- 130 gram kikærtemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk karry
- 1 tsk paprika
- 1/4 tsk hvid peber
- 1,25 dl lunkent vand
Panering
- 1 pose panko (200 gram)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Skyl pastinakkerne godt. Du behøver ikke skrælle dem, men sørg for, at de er helt rene.
- Skær bund og top af pastinakkerne og skær dem på langs, så du får lange stykker af ca. ½ cm tykkelse, ligesom fiskefileter.
- Læg på en bageplade med bagepapir og bag 10-12 minutter i ovnen. Imens forberedes paneringen.
- Bland kikærtemel og krydderier i en skål og brug et piskeris til at røre sammen med vand. Blandingen skal være tyk nok til at blive på pastinakfileterne, men ikke så tyk, at det er en mos. Hæld pankorasp i en anden skål.
- Vend de bagte pastinakfileter først i kikærteblandingen og så i pankorasp, til de er helt dækkede.
- Steg i masser af olie på en pande, nok til at dække fileterne - jeg plejer nærmest at friturestege dem.
- Steg, indtil de er helt mørkgyldne.
- Overfør til et fad med køkkenrulle, så fedtet suges.
- Server mens de er varme, med en god skefuld vegansk remoulade.
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre former for retter til julefrokosten, så prøv:
Jeg elsker din side, som jeg lige har fundet gennem Instagram.
Man lærer hele tiden noget nyt. Er det ikke dejligt? Som førhen udenlandsk dansker havde jeg aldrig hørt om fredsfisk. Hvor super et navn.
Dem vil jeg lave, og prøve at fryse resten, for at se hvor godt de fryser, så jeg har dem til hurtig mad.
Tak for de mange dejlige inspirerende opskrifter.
Hej Leni, ej hvor dejlig en kommentar! Du kommer ikke til at fortryde at lave Fredsfisk – jeg eeelsker dem. Jeg tror faktisk de normalt hedder Krigsfisk, fordi det er noget, man opfandt under krigen, hvor man ikke kunne få fisk. Men jeg synes, at Fredsfisk lyder dejligere, så det hedder de hos mig Held og lykke med dem!
De er perfekte! men nu er pastinakken udenfor sæson og derfor umulig at få fat i. Er der noget der kan erstatte pastinakken?
Jeg har ind imellem lavet dem med aubergine. Det er også lækkert, men selvfølgelig ikke helt det samme. Måske squash også kan bruges?
Hej Sofie
Tak for dine dejlige opskrifter
Skal lave disse fredsfisk – kan de fryses ned?
Skal kun bruge to i dag og så de kommende uger.
Kh Signe
Hej Signe,
Jeg har aldrig prøvet at fryse dem, så der må jeg desværre være dig svar skyldig. Mit bud ville være, at du godt kan panere dem, fryse dem ned, og så stege dem direkte fra frost. Ligesom man kender fra fiskefileter. Lad mig vide, hvis du prøver det 🙂