Du er sulten. Meget sulten. Du skal have maden på bordet om ca. 20 minutter. Køleskabet er tomt. Du vil gerne have et godt måltid, men du orker det bare heller ikke rigtigt, vel… Kender vi det? Hvis vi gør, så er der heldigvis en løsning på dét problem: One pot pasta i en cremet sovs med mandelmælk, spinat, hvidløg og persille. Og jo – den KAN faktisk være færdig om 20 minutter, hvis du begynder nu.
One pot måltider er et koncept, amerikanerne har fundet på (go figure), og det er i virkeligheden bare en løsning på, hvad man skal gøre, hvis man ikke gider at lave mad, men stadig gerne vil spise et hæderligt måltid, der ikke involverer Just Eat. Og jeg er fan! One pot pasta er, med hånden på hjertet, måske den mest geniale opfindelse siden frysepizza og Ben & Jerry’s med kanelsnegle. Alt smides i én gryde samtidig, koger og bliver færdigt på samme tid. Der er ikke noget med at stå at vente, sautere, koge eller tænke på koordinering. Med andre ord: One pot pasta er din ven, hvad enten du er en travl mor, hader at lave mad eller bare den dovne type. Hello me.
Allright. Og nu til sagen! Det er ingen hemmelighed, at jeg kan lide mine kulhydrater, som jeg kan lide mine kopper kaffe: i flertal. Jeg har absolut ingen kvaler over at begrave mig i en stor skål med perfekt, kalorierig pasta. Enhver piges drøm, ey? Og lige præcis denne version af one pot pasta er nok noget af det tætteste, en veganer kommer på at spise fettucine alfredo. Det er cremet, syndigt, salt og lidt forbudt… Uden egentlig rigtigt at være det.
Note: På billederne kan man ikke rigtigt se, hvor cremet sovs, der faktisk er tale om. Men det er den altså. Cremet.
Min roomie Kat var ikke hjemme, da jeg lavede den (de indre billeder I lige nu har af mig, der står helt alene over en stor gryde pasta med en gaffel i hånden, er helt korrekte), men hun spiste den kold fra køleskabet, da hun kom hjem. Hun nåede lige præcis at tage to bidder, før hun udbrød “jeg er VILD med det her!” og inhalerede resten i 3 mundfulde. Det svarer lidt til, at en kræsen 4-årig roser min madlavning, bare hvis nogle skulle være i tvivl om, HVOR stort et kompliment, det var. Dét, jeg prøver at sige er, at denne her ret? Den holder.
Og hey: One pot pasta handler om at fyre den af, så hvis du ikke er til spinat eller persille, så udelad det eller byt det ud med noget andet. Stort set alt går an, så længe det kommer i kontakt med pasta, har jeg ret?
Med ønsket om en fantastisk torsdag fyld med masser af kærlighed, glimmer og 2. semi finale i Eurovision Song Contest! Jeg hepper på Østrig!
Psst: Du står og mangler en snack, du kan spise i aften, når du skal se Grand Prix, siger du? Det var da pudsigt, for jeg postede tilfældigvis én i går. Selv tak!
Cremet one pot pasta i hvidløgssovs
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 løg, hakket fint
- 4 fed hvidløg, hakket fint
- 1 god håndfuld persille (eller en anden krydderurt - f.eks basilikum)
- 125 gram frisk spinat
- 5 dl kogende vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 3,5 dl plantemælk (jeg brugte mandelmælk)
- 2 spsk citronsaft
- 300 gram fuldkornsspaghetti
- salt og peber
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint. Find din største gryde frem steg dem ved medium varme i lidt olie i 2-3 minutter, indtil de er let brunede.
- Tilsæt spinat, persille, kogende vand, plantemælk, citron og bouillonterningen til gryden og rør sammen. Knæk pastaen over på midten og smid den i gryden. Sørg for, at pastaen bliver dækket af væsken så godt som muligt.
- Giv retten et opkog og skru herefter ned til lav varme. Lad simre i 15-20 minutter, indtil pastaen er helt mør. Rundt rundt ind imellem, hvis du fornemmer, at pastaen er ved at klumpe sammen. Tilsæt mere væske undervejs, hvis den koger for hurtigt ind - dette var dog ikke nødvendigt for mig. Når alt væsken er kogt ind, og pastaen er helt cremet, smages retten til med salt og masser af sort peber.
- Server, som den er, eller spis en grøn salat ved siden af. Velbekomme!