One pot pasta med spinat
Udskriv

Cremet one pot pasta i hvidløgssovs

Forb. tid5 min
Kogetid20 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 løg, hakket fint
  • 4 fed hvidløg, hakket fint
  • 1 god håndfuld persille (eller en anden krydderurt - f.eks basilikum)
  • 125 gram frisk spinat
  • 5 dl kogende vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 3,5 dl plantemælk (jeg brugte mandelmælk)
  • 2 spsk citronsaft
  • 300 gram fuldkornsspaghetti
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Find din største gryde frem steg dem ved medium varme i lidt olie i 2-3 minutter, indtil de er let brunede.
  • Tilsæt spinat, persille, kogende vand, plantemælk, citron og bouillonterningen til gryden og rør sammen. Knæk pastaen over på midten og smid den i gryden. Sørg for, at pastaen bliver dækket af væsken så godt som muligt.
  • Giv retten et opkog og skru herefter ned til lav varme. Lad simre i 15-20 minutter, indtil pastaen er helt mør. Rundt rundt ind imellem, hvis du fornemmer, at pastaen er ved at klumpe sammen. Tilsæt mere væske undervejs, hvis den koger for hurtigt ind - dette var dog ikke nødvendigt for mig. Når alt væsken er kogt ind, og pastaen er helt cremet, smages retten til med salt og masser af sort peber.
  • Server, som den er, eller spis en grøn salat ved siden af. Velbekomme!