ER I KLAR TIL DEN MEST GENIALE MORGENMAD, I MÅSKE NOGENSINDE KOMMER TIL AT SPISE?
Inden jeg blev veganer spiste jeg aldrig bananer, og jeg kan faktisk stadig ikke lide at spise dem rå, men når det kommer til nice cream, smoothie og desserter har mig og bananer sluttet fred, for jeg tror efterhånden ikke der er noget, de ikke kan. Case in point: Bagte bananbåde med dadelfyld aka det tætteste du nogensinde kommer på at spise sunde kanelsnegle til morgenmad. Like whaaaat.
Jeg fik idéen til at lave kanelsnegle af bagte bananer og dadelremonce, da jeg levede af rawfood i sidste uge. Yup. Man får åbenbart dén slags cravings, hvis man spiser rå grøntsager længe nok. Så lærte vi dét! Jeg skulle lige til at lave dem, da det gik op for mig, at bananerne jo skulle bages… og dermed ikke var raw. Det føltes helt forfærdeligt, men jeg undertrykte trangen og lavede dem i stedet til morgenmad(!) dagen efter jeg havde besluttet, at mig og raw food måtte skilles, i hvert fald delvist.
Hele lejligheden duftede af banankage og kanel, og jeg følte mig som et lille barn, der havde fået lov at spise is til morgenmad, fordi det reelt smager så sødt og syndigt, at man ikke rigtigt kan forstå, at det bare er bananer og dadler. Og jeg ved godt, at det lyder helt enormt meget som en sundhedsblogger, der håber, at hvis hun slår sig selv nok gange i hovedet og overbeviser sig selv om, at bananer smager af kanelsnegle, så kommer det også til at ske. Men jeg håber, at I forstår min integritet, når det kommer til kulhydrater. Jeg kunne aldrig finde på at tage sådanne ord i munden uden at gøre det med den største respekt. Det ER lækkert. Lover!
Da de kom ud ad ovnen besluttede jeg impulsivt at toppe dem med min cashew/dadel fløde, og det er nok den bedste beslutning, jeg har taget, siden dengang jeg besluttede at få en food processor.
OH.DEAR.LORD.
Den næste, der siger, at det er kedeligt at spise naturlig mad, får en lammer!
Så hvad enten du skal have gæster, imponere en date, har brug for noget at spise, mens du ser Keeping up with the Kardashians eller bare har lyst til en sød morgenmad (har man ikke altid?), så er det nu, du skal igang.
Med ønsket om en god søndag fyldt med sne, god musik og masser af dessert!
NATURLIGE KANELSNEGLE: BAGTE BANANER MED DADELFYLD
Ingredienser
- 4 bananer
- 8 medjool dadler
- 1,5 tsk kanel
- 1 tsk vaniljepulver
- Lidt salt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Fjern stenene fra dadlerne og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 10 minutter og hæld vandet fra.
- Overfør de udblødte dadler til en food processor eller blender og blend dem sammen med vanilje, kanel og en lille smule salt og kør, indtil du har en blød, gylden dadelmasse.
- Halver bananerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Smør bananbådene med generøse mængder dadelremonce og bag i ovnen i 30 minutter, indtil bananerne er gyldne.
- Tag ud af ovnen og spis dem, mens de er varme. De kan spises som de er, eller de kan toppes med f.eks. cashewfløde eller glasur. Velbekomme!