Sulten? Lav en bowl. Træt? Lav en bowl. Doven? Lav en bowl. Søndag? Lav en bowl.
I det hele taget er svaret meget ofte: LAV EN BOWL! Hvilket egentlig bare er kodeord for tøm-dit-køleskab-ned-i-en-skål-og-føl-dig-sund-og-fancy-samtidig. Engelske ord som ‘bowl’ har det med at have en fancy effekt på den slags retter. And I like! (Og ja, jeg synes også, at ordet bowl lyder virkelig mærkeligt nu.)
Denne mexi bowl med guacamole, salsa, mango, kidneybønner og grønt er lige præcis den nemme opskrift, du har gået og manglet. Seriøst. Kig lige på den. Føler du dig ikke allerede mere veltilpas?
Når det kommer til at lave bowls, er der ikke som sådan noget, der er rigtigt eller forkert. Det handler om at fylde lidt af alt det, man godt kan lide, ned i en skål, overdynge det med en form for dressing og nyde livet. Det er farverigt og det ender altid med, at man har fået en god ratio mellem protein, fedt og grønt, uden at man egentlig sådan rigtig har prøvet. Det er dét, der er magien ved bowls, synes jeg. Det kan ikke rigtigt undgå at gå godt, selv uden at man egentlig prøver.
Så frem med de store skåle, Netflix og det bløde tøj!
Med ønsket om en god tirsdag fyldt med velnærede planter, varm te og fuldt opladede mobiler!

MEXI-BOWL MED GUACAMOLE, NEM SALSA OG KIDNEYBØNNER
Ingredienser
Salsa
- 1 løg
- 350 gram tomater
- 1 fed hvidløg
- 2 stængler bladselleri
- ½ rød chili
- salt
Guacamole
- 1 avokado
- Saft fra ½ citron
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
Fyld
- kidneybønner
- spinat
- Mango
- peberfrugt
- majs
- Lime
- Chili
Sådan gør du
Salsa
- Kom alle ingredienserne i en food processor eller minihakker og kør, indtil salsaen har en fin konsistens. Smag til med salt.
Guacamole
- Kom ingredienserne i food processoren eller i en skål og blend eller mas med en gaffel. Smag til med salt og peber.
Mexi bowl
- Kom en stor skefuld salsa og en stor skefuld guacamole på en tallerkenen og byg den op med lækre ting som kidneybønner, majs, mango, peberfrugt og hvad du ellers kan lide. Top med limesaft og friskhakket chili. Velbekomme!