Aftensmad/ Alle opskrifter

HJEMMELAVEDE TACOS MED SPINAT OG OST (VEGETARISK)


Vegetariske tacos

Hvad siger I? HVA?! Om jeg er bitter over, at Danmark ikke gik videre i Eurovision? Nåæh, nah, det har jeg såmænd ikke bemærket. Altså, det er jo ikke som om jeg er fan eller noget… (!#&#!X?)

…Okay, det er løgn. Mor er ikke sur. Mor er decideret bitter. Ikke så meget fordi vi ikke kom videre, for det var velfortjent – “det er vores egen SKYLD”, som Ole Tøpholm sammenbidt sluttede semifinalen med at sige – men mere over det generelt inkompetente brug af licenskronerne. Det startede allerede dårligt ud, da underholdningschefen i DR garanterede, at den danske finale stillede med det stærkeste felt nogensinde, og at ligegyldigt hvem, der vandt, ville den sang kunne vinde det hele. Den slags er som regel kodeord for, at det står rigtig skidt til. Og det gjorde det. HVORNÅR ringer nogen fra DR og spørger, om jeg vil være med til at bedømme sangene? Og hvis ikke, HVORNÅR stopper vi så med at være for fine til at benytte den Aserbajdsjanske model og køre dyb korruption for at trække stemmer hjem? Man bliver træt. TRÆT, siger jeg.

20160512_182421 (2)
20160512_185303 (2)
20160512_185349 (2)
20160512_185231 (2)
Nå, men nu skal det hele jo heller ikke handle om mig.  Det skal også handle om mig og det mad, jeg laver. Og noget der ikke gør mig træt, er de her bløde vegetariske tacos med spinat og ost, som jeg lavede til semifinalen i torsdags og som var et af mine længe ventede måltider i Grand Prix-ugen.

Konceptet er lidt det samme som med mine elskede fladbrød – man fylder dem med de grøntsager, man bedst kan lide, sjasker det hele til i dressing og spilder halvdelen ned ad sig selv. Vi spiste dem med gulerødder, agurker, peberfrugt, chili-olie og resterne af den hjemmelavede grand prix dip fra i tirsdags, men det er en fremragende mulighed for at tømme køleskabet for alt det, man gerne vil af med. Og nu til det mest opløftende af det hele: selve dejen. Mhhhm, dejen. Det er ingen hemmelighed, at jeg altid er fan af alternativer til brød, fordi jeg er en klovn til at bage – og mest er jeg fan, når omtalte alternativ involverer ost i større mængder. Dét er noget, jeg kan forholde mig til på en skandaleramt dag, hvor behovet for blodsukkerstigning er højere end ellers.

Udover indholdet af ost, som i sig selv er en grund til at lave dem, så synes jeg det er hyggeligt, at de er bløde, for så kan man både folde dem og lave sin egen lille håndholdte tacoskal, eller man kan rulle dem og spise dem med kniv og gaffel, hvis man er den civiliserede type. Alternativt forestiller jeg mig, at man ville kunne forbage én stor, komme fyld på og så lade den bage færdig, så den i stedet bliver til en pizza (så har man nemlig en undskyldning for at spise ost med ost på… Ha! Jeg venter stadig på den Nobelpris.)

20160512_185131 (2)
20160512_185100 (2)
20160512_185455 (2)

I aften er der Eurovision finale, og jeg glæder mig som en 18-årig, der skal til Paradise Hotel audition. Grand Prix menuen er klar; vi skal have hjemmelavede nachos med salsa og guac fra Gastromand. Det var næppe deres intention, at deres Super Bowl menu skulle benyttes i Eurovisionsammenhænge, men jeg synes personligt, at arrangementernes størrelse og inviteren til indtagelse af kulhydrater stemmer nogenlunde overens. Derudover planlægger jeg at flotte mig og fyre SU’en af på at oddse en principiel halvtreller på vinderen, og jeg er så KLAR. Jeg er i hvert fald klar, når jeg lige har fundet ud af, hvordan fanden man oddser…

Med ønsket om en god Grand Prix aften, højt humør, masser af stemmer til Litauen, Israel og Frankrig og måske en lille én til nerverne. Hurra!


Bløde vegetariske tacos med spinat og ost


6-8  stk

Ingredienser
180 gram frisk spinat
3 æg
8 spsk rugmel
2,5 dl revet ost
0,5 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Kom den friske spinat i en sigte og hæld den over med ca. 2 liter kogende vand.
  • Hæld lidt koldt vand over spinaten, når den er sunket sammen, så den ikke er form varm. Tag spinaten i hænderne eller læg den i et rent viskestykke og klem så meget væske ud som muligt.
  • Når spinaten er en kompakt bold, overflyttes den til et skærebræt og hakkes fint.
  • Kom den hakkede spinat i en skål sammen med ost, æg, mel og salt og rør sammen, indtil det er en samlet dej.
  • Brug ca. 1 spsk af dejen til hver taco. Kom dem på en bageplade med bagepapir og glat dem ud med en ske eller med fingrene, indtil de er ca. 10 cm i diameter. Lav dem så tynde som muligt. De flyder ikke ud, så de sagtens placeres side om side på bagepladen.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle en smule af på en rist, inden de spises.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial