Her dufter brunt og brændt … FORDI VI LAVER SPRØDE SVÆR! AKA SMÆSKESVÆR AKA VERDENS LÆKRESTE TILBEHØR TIL JULEMIDDAGEN!
Sprøde, fede, syndige, karamelliserede og fuldstændig absurd lækre sprøde sværd!
Venner! Jeg har glææædet mig som et lille bitte barn til at dele den her opskrift med jer! I er sikkert stødt på de veganske smæskesvær i forskellige afskygninger – men må jeg have lov at synes, at min opskrift er den bedste?
For det synes jeg!
Sprøde SVÆRD (eller bare veganske flæskesvær) er lavet af rispapir rullet med soya, krydderier og hakkede peanuts. Så frituresteges de i varm olie, som på et par sekunder forvandler en ellers rimelig fesen rulle rispapir til en knasende sprød snack, som jeg ville spise hver dag i december, hvis ikke mine bukser strammede så fandens meget.
Jeg elsker at spise det som et sprødt element til julemiddagen, hvor alt andet har en tendens til at blive sådan lidt blødt i blødt. Jeg har egentlig aldrig rigtig brudt mig om flæskesvær, så det er ikke noget, jeg har spist i mit tidligere liv. Men de her – oh YES, de må gerne flytte ind hos mig!
Jeg vil faktisk næsten våge den påstand, at ingen kan modstå dem… Selv de mest inkarnerede grise-elskere må give fortabt her, så er I lige advaret alle zusammen!
Altså jeg mener, SE dem lige! Er det ikke som at se Zac Efron glemme sin skjorte og løbe hen ad stranden eller HVAD?!
Især på en dag som i dag, hvor jeg har tømmermænd, er der virkelig godt snart nogen, der kunne komme med en kold fuldfed cola og en spandfuld af de her! Åh, det gider jeg godt!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med tungeslaskere, velvandede planter og panodiler inden for rækkevidde!
Sprøde SVÆRD - veganske flæskesvær
Ingredienser
- 8 ark rispapir
- 3 håndfulde peanuts, hakkede
Marinade
- 1/2 dl soya
- 1/2 tsk røget paprika
- 1/4 tsk cayenne
Sådan gør du
- Hak peanuts og læg på et skærebræt.
- Bland ingredienserne til marinaden sammen i en lille skål.
- Læg et ark rispapir i koldt vand et par sekunder og læg det på en tallerken (det gør ikke noget, at arket stadig er stift, for det bløder op på tallerkenen).
- Brug en bagepensel til at pensle soyablandingen ud over hele rispapiret og drys med et fint lag hakkede peanuts.
- Rul rispapiret så tyndt du kan, så det bliver til en aflang pølse. Del i 2-3 lige store stykker. Gør dette, indtil du ikke har mere rispapir tilbage.
- Varm en stor mængde olie op på en pande. Der skal være nok olie til at kunne dække rullerne helt.
- Frituresteg rullerne i den varme olie, indtil de er sprøde. Dette tager ikke mere end et par sekunder, da rispapiret bobler op med det samme. Det skal gerne have farve, men ikke brænde. Det er vigtigt, at de steger nok, så de ikke risikerer at blive gummi-agtige - test evt. med de første par stykker, så du fanger rytmen.
- Tip: steg ikke for mange ad gangen, da de ofte ender med at klistre sammen og er svære at få fra hinanden igen.
- Drys med groft salt og server brandvarme. Velbekomme!
Kan de pensles med olie og bages i en ovn eller bare steges i lidt olie på en pande?
Hej Luna,
Det har jeg ikke prøvet, så der må jeg være svar skyldig. Jeg tror ikke, at rispapiret puffer op, hvis man bare bager det, der skal alligevel en del olie til. Men de kan sagtens puffe op uden decideret at friturestege dem. Så det tror jeg måske godt, de kan, hvis du ikke sparer alt for meget på olien, haha!