En overdådig kage med en overdådig mængde fyld og ingen chance for at gå sulten i seng. JA. TAK!
Chokolade. Popcorn. Karamel. Smørcreme. Hvad kan gå galt?!
I ved, at jeg elsker ting, der er liiige en tand for meget. Når der er masser af smørcreme, masser af fyld, masser af sukker … Altså, når jeg har spist kage, skal jeg helst ligge ned i en halv times tid bagefter. Og dét imødekommer den her bombe!
Kagen består af to lag svampede og intense chokoladebunde smurt op med en karamelsmørcreme. På toppen er popcorn og karamelsauce, der altså har et ikke ubetydeligt touch af brunsvigerremonce (jep: brunsvigerremonce!). Kom ikke at sig, at jeg ikke forkæler jer.
Chokoladekage med karamel og popcorn er:
- Virkelig nem at lave
- Fyldt med karamelsmørcreme
- Toppet med karamelsauce, der smager af brunsvigerremonce
- Overdådig og overdrevet lækker
Den er perfekt til alle, der elsker intens chokoladekage og ikke kan få nok af karamel – og dét gælder vel ca. alle mennesker, ik’?
Med ønsket om en perfekt dag fyldt med karamelsauce, bløde gulvtæpper og slik i bunden af tasken!
Vegansk chokoladekage med karamelfrosting, karamelsauce og popcorn
Ingredienser
Chokoladekage
- 375 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 350 gram brun farin
- 100 gram kakaopulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk frysetørret kaffe/instant kaffe (kan udelades)
- 1 nip salt
- 120 ml smagsneutral olie
- 700 ml plantedrik
- 2 spsk æblecidereddike
Karamelsauce
- 200 gram brun farin
- 120 gram smørbar
- 8 spsk plantedrik
- 1/2 tsk groft salt (kan udelades)
Frosting
- 200 gram smørbar
- 200 gram flormelis
- 3/4 karamelsauce
Topping
- 2 håndfulde popcorn
- 1/4 karamelsauce
Sådan gør du
Chokoladekage
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Stil to smurte springforme Ø 25 frem.
- Saml alle tørre ingredienser i en skål, og rør rundt. Tilsæt de våde ingredienser, og rør sammen med en elmixer.
- Fordel ligeligt i de to springforme, og bag i ovnen ca. 25-35 minutter, indtil toppen er sprækket, og en kødnål kommer rent ud. Husk, at bagetider varierer virkelig meget.
- Stil til afkøling på en bagerist, og lad dem køle helt af, før du bygger kagen op (det er lort, jeg ved det!).
Karamelsauce
- Kom alle ingredienser på en pande, og varm op ved middel varme, indtil al sukkeret er smeltet. Du må helst ikke røre for meget i det, men du kan godt bevæge panden lidt rundt, så det ikke brænder fast.
- Efter noget tid vil karamellen begynde at koge, og det skal den bare have lov til i 5-10 minutters tid, indtil det sidder fast på skeen, når du rører i det. I starten er det meget tyndt, så du kan ret tydeligt mærke, når det er kogt så meget, at det er blevet til tyk karamel. Den endelige karamel er meget mørk, og det betyder ikke nødvendigvis, at den er brændt. Det kan du tydeligt smage, om den er.
- Tag karamellen af varmen, og lad den køle af, så den ikke er brændende varm, når du laver frosting.
Karamelfrosting
- Pisk smør og flormelis godt sammen, og hæld 3/4 af den afkølede karamel i. Pisk sammen, til det hele er let og luftigt, og har en dejlig gylden karamelfarve.
Samling af kagen
- Smør en bund med halvdelen af karamelfrostingen. Læg næste kage på, og smør resten af frostingen på toppen. Top med et par håndfulde popcorn, og hæld resten af karamellen over kagen. Det kan være nødvendigt at varme karamelsaucen op igen, så den er flydende nok til at komme på kagen. Du kan nemt varme den op ved at stille den tilbage på blusset ved middel varme.
- Spis, og vær glaaad!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på lækker kage, så prøv: