Jeg indrømmer det: jeg har virkelig et mærkeligt forhold til blomkål. Mærkeligt på dén måde, at jeg er unaturligt vild med det. Og når jeg siger “vild med”, så mener jeg, at jeg virkelig elsker det. Jeg kan huske, da jeg var lille, og det blev annonceret, at vi skulle have kogte grøntsager som tilbehør til aftensmaden. Det er sikkert en besked, der kunne have fået de fleste børn til at løbe skrigende bort, men ikke mig. Jeg blev tværtimod virkelig glad og glædede mig til aftensmad (ja. Jeg var et underligt barn, men jeg tror ikke rigtigt, at kan overraske nogen).
Derfor kommer det egentlig også bag på mig, at jeg endnu ikke har delt opskriften på bagt blomkål. Nok fordi det er én af de der ting, der er så simple, at jeg på én eller anden måde allerede troede, at den lå her. Det er i virkeligheden så simpelt, at det nærmest er pinligt. Men også kun næsten. For der sker et eller andet med blomkål, når det bliver brunet i kanterne og overhældt med citron, som i min optik gør det bedre end enhver gourmetret. It’s magic, my friends! Ooooog nu kan jeg mærke, at I er lidt småskeptiske, men tro mig: der vil være rift om det!
Og JA. Jeg var nok hende, der forleden spiste et helt blomskålshoved selv, fordi jeg synes, det smager så godt. Og hvad så?
Proceduren er simpel: Vask blomkål. Skær det i skiver. Overhæld med lidt olie og krydr med salt og peber. Bagt i ovnen i 30 minutter. Slut af med frisk citron og SPIS!
Er jeg den eneste, der er på vej i Netto for at købe blomkål nu?
Ja?
Nå, ok. Men I bukker under på ét eller andet tidspunkt, jeg kan mærke det på jer! Og når I gør, så ved I, hvor opskriften ligger…
Med ønsket om en god torsdag fyldt med strandture (too much?), søde venner, kold rosé og mange kulhydrater!
Psst..
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på nemt tilbehør, så har jeg jeres ryg:

Bagt blomkål - det perfekte tilbehør
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 2 spsk olivenolie
- Saft fra ½ citron
- salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader. Rens blomkålshovedet, skær det i skiver og læg på en bageplade. Fordel lidt olie ud over og drys med salt og peber.
- Bag i ovnen i 15 minutter. Skru herefter ovnen om til grill og lad blomkålen bage, indtil det har fået en fin, mørk skorpe, men uden at være helt brændt - dette tager ca. 15 minutter mere.
- Tag ud af ovnen og hæld frisk citronsaft over de brandvarme blomkålsstykker. Servér med det samme, mens det er sprødt og lækkert.