Okay, såøh… Squashnudler? Lad os lige tale lidt om dét…
Ja. Jeg forstår hvordan du har det. Og jeg har det på samme måde. Squash vil aldrig – som i aldrig, aldrig nogensinde i nogen som helst verden – kunne erstatte ægte pasta. Kulhydrater i store mængder har aldrig været noget, der har skræmt mig, så I skal ikke bekymre jer for, om jeg er gået over til den mørke side. Jeg er bare gået over til “nogle-gange-spiser-jeg-squash-i-stedet-for-pasta”-siden, og det er også helt ok. JO, det er.
Godt. Fint, at vi lige fik snakket om dét.
Når dét så er sagt, så må jeg bare sige: halløjsa. Squashnudler er ikke ægte nudler, men derfor kan de stadig godt igangsætte nogle utrolig varme følelser. Især når de vendes i en syrlig, cremet avokadopesto med masser af citron og rucola og der ovenpå lægges et lag af søde, solmodne cherrytomater. Hvis dét ikke kan vække interessen hos selv de mest hårdnakkede squashbenægtere, så ved jeg ikke, hvad kan! Og det ér faktisk ret smart, når man tænker over det. Ikke alene får man dækket en kæmpe del af sit daglige grøntsagsbehov. – man opnår også den fordel, at ved at spare på kalorierne rent pastamæssigt, kan man samtidig tillade sig at spise mere avokado. Og vi har ALTID brug for en undskyldning for at spise mere avokado, er det ikke rigtigt? Derudover er et måltid som dette perfekt til frokost, fordi det ikke giver anledning til at skulle slå mave på sofaen i flere timer efterfølgende (sådan har jeg det personligt altid, når jeg spiser pasta, men jeg har også et gevaldigt problem med at moderere mit indtag).
Okay, så vi har altså: Squash. Avokado. Citron. Mandler. Rucola. Og sidst men ikke mindst, så har vi muligheden for at mæske os i tomat. Den næste, der siger, at plantebaseret kost er kedeligt, får en lammer!
Okay, så. Tilbage til kaffekoppen og den gode bog (hva? Det regner! I skal ikke bilde mig ind, at I ikke er igang med nogenlunde det samme.)
Med ønsket om en fantastisk fredag fyldt med kolde øl, amoriner i luften og gode tilbud!
Psst…
Hvis I går og mangler opskriften på noget med rigtig pasta, så kig evt på disse:
-
Cremet one pot pasta med spinat og hvidløg
-
Vegansk mac and cheese med butternut
-
Cremet pasta med grillet peberfrugt og mandeldrys
Den perfekte frokost: Squashnudler i cremet avokadopesto
Ingredienser
- 1 squash, kørt igennem en spiralizer eller en spirelli
- 1 avokado
- 1 håndfuld rucola
- Saft fra ½ citron
- ½ dl mandler
- ½ dl vand
- salt og peber
- 15 cherrytomater, skåret i skiver
Sådan gør du
- Lav squashstrimler med en spiralizer eller en spirelli. Hvis du ikke har én, så kan du alternativt lave strimler med en kartoffelskræller - det er bare lidt mere langsommeligt arbejde.
- Kom avokado, citronsaft, vand, rucola og mandler i en food processor og kør, indtil det er en cremet sovs. Smag til med salt og peber og evt. mere citron.
- Hæld avokadopestoen over squashnudlerne og fordel godt. Top med skiveskårne cherrytomater og spis med det samme. Velbekomme.