Har du 30 minutter, en dåse kokosmælk og en dåse flåede tomater i skabet? Så kan du lave vegansk tofu tikka masala, som alle vil takke dig for!
Jeg ved ikke med jer, men jeg er begyndt at forberede mit nært forestående vinterhi, som jeg forventer kan indtræde når som helst. Vi snakker sutsko permanent plantet på fødderne, comfy sweater uanset sociale koder og det fuldkomment acceptable i at drikke varm kakao til morgenmad.
OG så snakker vi ikke mindst: at bruge enhver given lejlighed til at krybe sammen i et hjørne af sofaen med en varme retter i store skåle, som luner indefra og ud. Introducing: TOFU TIKKA MASALA AKA. VERDENS BEDSTE OG NEMMESTE RET. EVER. (Okay, det siger jeg tit, men I ved, at jeg mener det hver gang!).
Det her er på rekordfart blevet én af mine yndlingsretter. Og ikke kun fordi jeg jo har det med at blive besat af forskellige retter, som jeg så laver mange uger i træk, indtil jeg er træt af dem, men også fordi det på alle måder ER den perfekte ret. Really. It is!
Vegansk Tofu Tikka Masala er er:
- Billigt
- Nemt
- Hurtigt
- En fantastisk gæsteret, fordi man kan lave sovsen, og dele den op med tofu (eller vegansk kylling) til dem, der spiser dén slags, og rigtig kylling til dem, der er mere til dét. Best of both worlds!
Det er lunende, spicy, gedigen vintermad, som kan serveres alá ristaffel med masser af toppings og spændende ting, eller bare serveres helt, som det er, med kridhvide ris til. Begge dele vil blive budt varmt velkomment!
Og med dét sagt: sku’ vi så ikke bare se at komme i gang?
Med ønsket om ingen huller i strømpebukserne, lufttørret tøj og gode smil fra fremmede!
Vegansk Tofu Tikka Masala
Ingredienser
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 3 spsk gærflager
- Olivenolie
- 1 løg, hakket fint
- 2 fed hvidløg, hakket fint
- 2 spsk karry
- 1 spsk garam masala
- 1 tsk ahornsirup
- 1 drys cayennepeber
- Salt og peber
- 200 gram tofu, skåret i tern (kan erstattes med kikærter eller vegansk alternativ til kylling som fx Pipfri)
Sådan gør du
- Kom kokosmælk, hakkede tomater og gærflager i en food processor og kør, indtil det hele er blendet sammen til en luftig masse uden klumper. Stil til side.
- Varm lidt olivenolie op på en pande og steg løg og hvidløg ved middel varme, indtil løgene begynder at blive gennemsigtige. Tilføj karry og garam masala til panden og steg krydderierne af, ca. 1/2 minut.
- Hæld kokos/tomatsovsen på panden og rør godt rundt. Smag sovsen til med masser af salt, peber og et lille skud cayenne, hvis du har lyst til til mere varme. Tilsæt tofustykkerne og rør rundt, til det hele er lækkert.
- Lav sovsen simre i 10-20 minutter, indtil den er let tyknet og det hele er lækkert. Server med ris og evt. en grøn salat, eller toppings som kokosmel, æbletern og rosiner, hvis du kunne tænke dig lidt en ristaffel-vibe. Velbekomme!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre lunende vinterretter, så prøv:
- Vinterragout med squash (vegansk)
- Bolognese med sorte linser (vegansk)
- Min yndlings linsecurry (vegansk)