Jeg tænker ind imellem over, at det må være svært at være mandlig veganer og samtidig gå op i sundhed. Jeg ved godt, at det er mega tarveligt, men jeg forestiller mig bare, at det er svært at vinde street cred fra vennegruppen, når man sådan har inviteret gutterne til fodboldaften og står dér med en grønkålssalat og en rødbedejuice. Altså, det går jo ligesom bare ikke rigtigt, vel.
Jeg ved ikke, om jeg har ret, men det var i hvert fald et sådant arrangement, jeg havde i tankerne, da jeg lavede denne opskrift på sticky barbecue blomkål i weekenden. Opkskriften skriger nærmest på at blive spist foran fjernsynet, mens man drikker en kold øl iført en form for sportstrøje (siger pigen, der ikke rigtigt følger noget sport udover seriemaraton, iøvrigt. Men jeg kan forestille mig det). I hvert fald er der ingen, der skal skyde serveringen i skoene, at den ikke er maskulin. Jeg følte mig i hvert fald ikke specielt feminin, da jeg grovåd hele bagepladen i køkkenet og bagefter slikkede fingrene rene på helt dyrisk manér.
Errhm…
Men det var heller ikke dét, det skulle handle om. Det skulle handle om, at sticky barbecue blomkål er:
– Klistret (duh!)
– Noget nær verdens nemmeste opskrift
– Fyldt med uendelige muligheder, både når det kommer til indhold i sovsen og serveringsmuligheder
– Billigt!
– Ubehageligt vanedannende
Og så er opskriften på barbecuesovs faktisk også lidt af en familieopskrift. Det var dén, min mor altid brugte til at lave revelsben, da jeg var lille (der var en grund til, at jeg var tyk som barn), så da jeg fik idéen til at lave noget snasket fingermad med lidt samme effekt, var der ikke rigtigt andet at gøre end at genoplive den.
Og bare så I ved det: Der er ikke nogen grund til at servere denne ret på nogen fancy måde, for den bliver alligevel spist med fedtede fingre direkte fra bagepladen, medmindre man har en usædvanlig stærk rygrad – men det forventer jeg mig altså ikke af mine læsere. Jeg vil nærmest sige, at jeg ville blive skuffet over jer, faktisk.
Okay. Er I klar?
Jeg er.
Med ønsket om en fantastisk mandag fyldt med ledige vasketider, tilbud på den gode Cillit Bang og nyvandede planter!
Psst..
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter, der kan serveres foran fjernsynet, så prøv f.eks:

Sticky barbecue blomkålsvinger
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
Barbecue sovs
- 1,5 dl ketchup
- 1,5 dl brun farin
- 1,5 spsk soya
- 3 fed hvidløg
- chilipulver
- peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Rens blomkålshovedet og skær det til mindre buketter. Fordel på en bageplade.
- Bland alle ingredienserne til barbecuesovsen sammen og rør rundt med en ske, indtil alt er blandet godt. Smag til med peber og chilipulver, alt efter hvor stærkt, du kan lide det.
- Hæld barbecuesovsen over blomkålsstykkerne og fordel med hænderne, så alle stykkerne bliver dækket. Kom mere eller mindre på, alt efter hvor stor en snaskegris du er. Gem evt. lidt barbecuesovs til at servere ved siden af.
- Bag blomkålen i ovnen i 20 minutter.
- Server f.eks med tortillachips og kolde øl - velbekomme!