Alle opskrifter/ Tilbehør

DET PERFEKTE TILBEHØR TIL NACHOS: SPICY LINSER MED TOMAT OG MAJS

Spicy linser
Brr. Det er koldt derude, og jeg er allerede begyndt at undgå at gå udenfor, fordi jeg frygter frostskader i hænder og fødder. Til gengæld er jeg også begyndt at høre juleplaylister på Youtube og pintereste forskellige udgaver af varm kakao, så det går vist lige op. Det er et biologisk faktum, at jo lavere temperaturen er, jo højere er lysten behovet for kalorieholdig mad. I don’t want. I need.

Enter nachos. Enter ost. Enter linser.

Nogle vil sikkert sige, at man ikke kan spise nachos til aftensmad, men jeg har vurderet, at så længe man serverer ting ved siden af, som er sådan mere eller mindre sunde, så kan man godt! ISÆR når det er lørdag (som det var, da jeg spiste dem) og frysende koldt udenfor. Vores lørdagsmåltid bestod således af nachos med cheddar (hva? Om vi brugte en hel blok? Nej…. eller jo), guacamole lavet på avokado og hvide bønner (ha! se! masser af protein!), hjemmelavet salsa og disse spicy linser med majs. 

Med andre ord: Vores strategi var at finde så mange ting som muligt, der kunne skovles op på en chip og kommes ind i munden i én mundfuld. Vi er dem, vi er, og vi skammer os ikke. Vi gør det tidligst dagen efter, i hvert fald…

Spicy linser består af:

– Linser
– Løg
– Hvidløg
– Tomatpuré
– Chili
– Majs
– Paprika
– Oregano
– Salt og peber

No muss, no fuss, som de siger over there. Bare ren kærlighed.

Apropos ren kærlighed, så forbereder jeg mig på en aften, der gerne skal involvere noget kulhydratbaseret, en julefilm og et længevarende ophold under en dyne. Derfor vil jeg ikke sige så meget mere – jeg vil nøjes med at fotobombe på det groveste.

Hav en dejlig mandag!

2016-11-1415-19-07
2016-11-1415-19-28
2016-11-1415-20-34
2016-11-1415-21-00
2016-11-1415-23-09
2016-11-1415-23-47  2016-11-1415-26-31
2016-11-1415-26-48

Print Recipe
Spicy linser
Perfekte som tilbehør til nachos eller tortilla i stedet for hakket kød.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Instruktioner
  1. Skyl linserne godt og kog dem i en gryde med rigeligt vand. Lad dem koge 20-25 minutter, indtil de er helt møre.
  2. Mens linserne koger, hakkes løg, hvidløg og chili fint. Stil til side.
  3. Dræn de færdigkogte linser i en sigte og overfør dem til en foodprocessor eller blender. Blend indtil de er blevet til mos, men stadig har lidt tekstur. Blend dem gerne af flere omgange, så du kan holde øje med, om de har den ønskede tekstur.
  4. Varm olie på en stor pande ved medium varme. Tilsæt de hakkede løg og steg 1-3 minutter, indtil de har fået lidt farve. Tilsæt de hakkede hvidløg og chili og steg yderligere 30 sekunder.
  5. Tilsæt de blendede linser, krydderier og tomatpuré. Skru ned til lav varme og rør rundt, indtil tomatpuréen er godt fordelt og linsemassen har fået en rødlig farve.
  6. Lad stege i 5-10 minutter, indtil smagene er arbejdet ind i hinanden. Linsemassen skal ikke have en alt for tæt konsistens; den skal gerne være lidt som en kartoffelmos, så jeg tilsætter gerne ½ dl vand eller mælk undervejs.
  7. Tilsæt til sidst de frosne majs og lad dem stege med i 2-3 minutter, indtil de er optøede. Smag til sidst til med salt og peber - der skal ret meget salt til, så spar ikke på den.
  8. Server som tilbehør til nachos, brug dem i en sandwich eller en wrap, eller kom dem i en salat.
Recipe Notes

Disse spicy linser minder lidt om dette linsefyld, men de indeholder ikke valnødder og de er blendet finere, så de også kan bruges til spread på brød eller som fyld i sandwich.

Del denne opskrift

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial