Dagens opskrift er vegansk bolognese og jeg kan LIDE det!
Du kan også lide det!
Hvorfor?
Du går nogle lange påskedage i møde. Du er enten stresset, fordi dine undervisere ikke har forstået, at helligdage er til for at holde fri, eller også er du allerede gået i dovenskabens fælde og kan ikke overskue noget som helst, udover at trykke “JA Netflix, jeg ser stadig med” eller række ud efter chipsposen. Kender du det? Hvis du gør, så ved du også, at hvis du skal gøre dig nogle forhåbninger om at få noget mad på bordet, som er bare nogenlunde i overensstemmelse med sundhedsstyrelsens retningslinjer, så skal det 1) være nemt, 2) gå stærkt og 3) kun indeholde grøntsager, der er så skjulte, at man næsten ikke opdager dem.
Bare rolig venner. I’ve got you.
Vegansk bolognese med masser af grøntsager kan nemlig bogstaveligt talt ikke blive nemmere, hvis altså du har en food processor – og hvis du ikke har, så skal du smide alt, du har i hænderne, og anskaffe én. Dit liv bliver aldrig det samme igen! Og Lisa, hvis du læser med, så er det dig, jeg taler til. Køb nu bare den food processor.
Hvis IKKE du har én, så er det heller ingen katastrofe – der er bare lidt ekstra hakkearbejde at tage stilling til. Set på den lyse side betyder dét jo sådan set også bare, at der bliver forbrændt lidt ekstra kalorier, som i sidste ende vil tillade dig tilsvarende at spise mere pasta. Aaah. Livet er nu herligt, hva?
Apropos herligt, så skal du ej heller gå i panik, hvis du mangler en ingrediens og derfor bliver bekymret for, om du skal af med hyggebuksen og afsted til Netto. Som har lukket, i øvrigt. Bolognese er en meget taknemmelig ret, der nok skal tilgive dig, hvis du giver den nogle af de slatne grøntsager, du alligevel har liggende i bunden af grøntsagsskuffen (jo, du har) eller hvis du skulle få lyst til at tilsætte linser, soyabites eller andet, der kalder fra dit køkkenskab. Et påskemirakel er det!
Med ønsket om en god fredag fyldt med påskeæg (gerne dem med marcipan), nye afsnit af SKAM og godt humør!
Den nemmeste grøntsagsbolognese i verden
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 grøn peberfrugt
- ½ squash
- 1 lille bundt ramsløg (kan udelades)
- 1 håndfuld champignoner
- 2 dåser flåede, hakkede tomater
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk sukker
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk oregano
- salt og peber
Til servering
- Hakket basilikum
Sådan gør du
- Kom alle grøntsagerne i en food processor og kør, indtil de er hakket fint. Alternativt kan de hakkes fint i hånden - men jeg foreslår food processoren.
- Kom alle grøntsagerne op i en gryde med lidt vand i bunden og steg ved medium varme, indtil det meste af vandet er fordampet - ca. 10 minutter.
- Tilsæt tomat, eddike, citron, sukker og oregano og kog under låg i ca. 20 minutter, indtil sovsen har en tyk konsistens. Smag til med salt og peber.
- Servér ovenpå et stort bjerg pasta med hakket basilikum på toppen.